Music & Culture,  Vardagslyx

Lussebullar & musiktips

IMG_7373

Det här är vad som maskerades av den blå påsen från Kjell & Co. Alltså, hur jäkla goda är inte dessa lussebullar från Pressbyrån? Jag är så glad för att de redan börjat sälja dem. Jag planerar att snitta två stycken per dag denna veckan och odla mig en härlig liten bullmage. Igår slank två stycken ner så jag är på rätt spår.

På tal om inte alls lussebullar så vill jag tipsa om lite musik som passar perfekt att lyssna på under morgonen medan man sakta kommer till liv (för jag är i alla fall en sådan som behöver lagom soft musik innan jag är helt vaken). Lite lagom upbeat.

Jag upptäckte nämligen den brittiska duon Oh Wonder igår när den här låten nedan poppade upp på YouTube efter en annan låt. Jag gillar verkligen hur deras röster låter ihop, och musiken är sådär så den passar till flera olika tillfällen. Inte för poppig men ändå med lite karaktär. Hursomhelst, så är den här låten ännu finare när man lyssnar på texten och förstår budskapet de vill förmedla med videon.

 

 

Ännu en låt jag tycker väldigt mycket om ↓

Alla låtar finns på Spotify så lyssna på deras album där och NJUT.

Ha en fin tisdag gullepluttar! 

//These buns are called ”Lussebullar” and can be found in every supermarket, bakery and café up until Christmas. They’re like a brioche but baked with saffron, hence the yellow colour. I could eat two a day – that’s how much I love them!

By the way, if you haven’t heard the wonderful music that the duo Oh Wonder produce, then you need to hear it. Both of these songs are perfect for that morning commute, as background music while making dinner or to listen to at the office. All their songs can be found on Spotify. Listen and enjoy!

0 kommentarer

 • Jasmine

  Åh, jag blir frestad var morgon när jag går in på pressbyrån och möts utav lukten av saffran! Dock har jag lovat mig själv att åtminstonde vänta tills första advent, svårare blev det nu när du dessutom skriver att dem är goda ;P Men den som väntar på något gott….

 • Jenn - forever abroad

  Haha ”på rätt spår” – så härligt 😉 Jag tycker faktiskt lussebullar är lite för… torra. Skulle föredra att de bakas som kanelbullar istället, med mer smör och socker på, haha!

 • christinestories

  Ja det kan de vara om de bakas fel. Eller är i ugnen för länge. Tycker dock att de från Pressbyrån är saftiga och inte alls torra 😊

 • ISA

  vilket sammanträffande! såg första lussebullarna/katterna imorse på pressis och smsade genast en vän om vilken EUFORI detta innebär! haha, du och jag är synkade 😉 Lyssnade du på poddisen förresten på gymmet? vill veta om det är bra wööörkut snack <3

 • Ellinor

  Jag är redan inne på min andra burk pepparkakor men oh vad jag längtar efter lussebullar! Känns lite väl tidigt att baka egna, men good news att de redan finns på Pressbyrån! Skall kila förbi där på väg till vagnen i morgon, that’s for sure!

 • christinestories

  Haha, det är underbart! Ja jag lyssnade. Tyckte det lät bra! Men jag är verkligen ingen podd-lyssnare. Har svårt för att koncentrera mig på att lyssna, särskilt om jag gör annat samtidigt 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.