C'est la vie

Köpa ny dator! Tips? 

När jag kommer till Sverige mâste jag tyvärr köpa en ny dator. Den jag har nu är en HP och är knappt 2 âr gammal. Redan hâller den pâ att klappa ihop. Den blir jättevarm och lâter som en flygpalnspropeller. Det är sâ högt att man nästan fâr tinnitus av att ha den pâslagen. Dessutom stänger den av sig själv och nu använder jag C’s dator sâ länge.

Att reparera den lär nog inte göra nâgon skillnad pâ lâng sikt tyvärr. Dessutom känns det meningslöst med en reparation för 4000-5000 kr, dâ kan jag lika gärna köpa en ny.

Jag funderar nu pâ en MAC men problemet är att de är sâ himla dyra och dessutom vet jag flera som haft problem med sina MACs. Om jag ska stanna med PC sâ tänkte jag pâ en Acer eller SONY Vaio.
Jag vill inte ha en för stor eller klumpig eftersom jag kommer behöva ta med den överallt.

Vad har ni för datorer? Vilken storlek är bäst? Är 13,3 tum för litet eller bara smidigast? Bra ljud? Snabb?
Jag skulle verkligen behöva er hjälp med râd och erfarenheter, sâ kom igen skriv en lite kommentar om vilken dator ni har och om den är bra eller ej!

Merci 🙂

0 kommentarer

 • Lorena

  jag vill också ha en ny men har ingen aning om vad för någon.. men jag har 12,5 tum & jag yycker den är smidig eftersom att jag har med mig datorn överallt =)

 • Jennifer

  har en HP som kraschat två gånger (värdelöst, aldrig mer!) och har då lånat min brors sony vaio! och vilken dator…den är tyst och fläkten sitter på sidan istället för mitt under och den FUNGERAR faktiskt så datorn blir inte särskilt varm ens om man sitter länge. Det enda negativa med vaion i mitt tycke är att den är lite…plastig eller vad man ska säga.

 • Karin i Nice

  Nope, skrev inte fel… klockan ringde 02:30, åkte hemifrån halv fyra och var på arlanda halv fem! flyget gick halv sju och vi var framme vid åtta ungefär. Rätt trötta men vi har haft hela dagen på oss att göra saker!

 • Anna

  Sony Vaio, men det vet du ju att jag tycker 😊 Har en vit 14-tummare och den är både snygg och pålitlig! Jag har den som jobbdator och sitter med den i princip alla dagar i veckan sedan flera år tillbaka.
  Du blir inte besviken, tro mig.

 • Frida

  Jag köpte en MacBook Pro 13,3" i Juni, har inte ångrat mig en sekund! Det sa "klick" redan vi första tangenttrycket och svepet på styrplattan. Otroligt snabb, smart och optimal dator. Om du ska köpa en Mac är detta år perfekt, dom har nämligen uppdaterat Pro-modellen i våras, vilket dom endast gör var 3-4 år (eftersom den redan från början är så optimal). Uppdateringarna brukar mest bara ge mer ram-minne. Livslängden på en Mac är lååång, har vänner som köpte en Mac för 3-4 år sedan och den är fortfarande som ny.

  Nackdelen med en Mac är att den inte har samma operativsystem som en PC, alltså fungerar inte PC-programmen (ex. måste du köpa/ladda ner Office-paketet för Mac).

  Jag rekommenderar verkligen en Mac 😊

 • Magdalena

  Jag är sämst på datorer hehe så har inga bra tips. Båda mina datorer pajar och jag tittar hjälplöst på o fattar inget hehe. Hade behövt ett datorproffs som pojkvän, billigare än att lämna in. Men verkar ju som att mac är bra på kommentarerna ovan.

 • Jennifer

  oj verkligen? min fläkt sitter på undersidan så det är rödskållade knän som gäller efter en timme 😉 fick min av mamma så misstänker att det var samma kriterier som för din pappa!haha måste också investera i en ny dator snart och valet står mellan en mac och en vaio liksom för dig!:D

 • Ellinor

  Jag har en Mac sedan några månader tillbaka till. Nu är jag nöjd med den men jag har haft otroligt mycket problem med den och skulle kanske i efterhand inte ha köpt en liknande igen.
  Jag hade tidigare en Vaio och det är den bästa datorn jag har haft. En Acer är verkligen ingenting. Har haft det också och den var rent ut sagt urkass (dock har jag den att tacka för att jag träffade min D.) Men jag har inga positiva erfarenheter från Acer. De jag känner som har en, har också problem.
  Jag skulle satsa på en Vaio. Visst kostar de lite mer, men de är absolut prisvärda!

 • Ellinor

  PS! Du kan lägga in något som heter BootCamp i din Mac, vilket är en del av HD, avsedd för Windows. Du öppnar det enkelt genom ett litet klick och där kan du göra alla windowsprogram utan problem. Jag vet tom. de som köper Mac och lägger in Windows för att få en superbra PC-dator.

 • frida

  Nej, jag får inte ont i handlederna av av att skriva på en mac 😊 Den är som sagt dyr, och jag har väl ingen vidare ekonomi för en mac egentligen (nyss tagit studenten, sommarjobbar, större delen av jobbpengarna går till mac:en). En macbook på blocket kan vara ett riktigt klipp det med, kanske finns någon fransk motsvarighet till blocket?

 • Samantha

  Jag hade en HP jag också tidigare. Tröttnade på PC och att behöva formatera om hdd pga all virus och skit jag fick. Sen pajjade skärmen också – blev helt randig. Så då köpte jag en MAC pro och nu ett år senare är jag jättenöjd och har aldrig haft problem. Rekommenderas starkt! Men nu verkar du ha bestämt dig för en Vaio;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.