C'est la vie

Just nu

Två gånger har jag börjat skriva ett blogginlägg och två gånger har jag klippt ut texten för att klistra in den i mitt dagboksdokument i stället. När tillvaron inte riktigt är på topp kan det vara svårt att sätta en gräns när det blir för privat. De senaste två dagarna har jag känt mig låg och likgiltig. Allting är så ”uppe i luften” och jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det.

Till följd av rådande omständigheter flödar inte direkt kreativiteten heller. Tvärtom känner jag mig ganska tom på inspiration när det kommer till skrivande, matlagning, dagsaktiviteter och kläder. Helst vill jag gå runt osminkad i jeans och hoodie så det får bli så de flesta dagar. I stället för att försöka prestera eller tvinga fram någonting så försöker jag fokusera på sådant som väcker den där kreativiteten hos mig. Läser mycket, sover minst åtta timmar per natt, tittar på serier som får mig att skratta, går promenader bland nyutslagna gula blommor och försöker att skala ner på informationsflödet. Det är riktigt frustrerande när jag hjärnan stänger av så att det knappt går att få ur sig tre vettiga meningar men jag antar att det är så ibland. Särskilt nu när ingen i världen känner sig särskilt motiverade.

Fem positiva saker mitt i allting är att…

1. Skatteåterbäringen rullar in på kontot kl 24.00 i natt

2. Solen fortsätter skina över staden och i morgon ska det bli riktigt härlig vårvärme

3. Jag har Daimglass kvar i frysen!

4. Jag fick en lång skypestund med min kompis Naomi idag som satt på sin mammas balkong i Genova (Italien). De har varit i lockdown sedan en månad och väntar på att få åka hem till Paris.

5. Jag upptäckt den underbara komediserien Single Parents på Viaplay med bland annat Leighton Meester som spelade Blair i Gossip Girl. Ironisk humor när den är som bäst. Den är lite som Scrubs. Knasig, smart och mysig. Rekommenderas!


Sådär som det ser ut på bilden ovan är ungefär hur tre till fyra av veckans kvällar ser ut för min del just nu. En serie i sängen med glass eller frukt. Fast det händer inte så ofta att jag faktiskt äter frukt. Vem väljer att äta ett äpple när det finns glass i frysen? Hehe, skojar. Det gör jag också ibland men för det mesta föredrar jag glass. I corona-kriser får man unna sig. Faktiskt!

Dessutom njuter jag lite extra mycket nu när kvällssolen strömmar in genom köksfönstren och färgar allting lite gyllene. Under vinterhalvåret når den lite hela vägen runt innan den går ner i horisonten men från slutet på mars till slutet av september kastar den ett magiskt ljus från köket till hallen och mellanrummet. Det finns helt klart fördelar med att ha en genomgående lägenhet med fönster i öst och väst.

Sådär ja. Jag lyckades visst klämma ur mig ett inlägg trots allt. Kanske behövs bara en startsträcka ibland för att komma igång? Det tog mig bara en timme att knyta ihop säcken.
Nåväl. Nu ska jag äta den där goda glassen och titta vidare på min nya favoritserie. Efter att ha sträckkollat på The Affair och Suits är jag ganska trött på maktspel och intriger. Jag behöver feelgood nu.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.