Culture Paris/France

Je n’aime pas

Som ni kanske förstått efter allt som gått emot att jag ska bo i Paris, så gillar jag verkligen denna staden och vill inte åka tillbaka till Sverige. Varför? Det är en vacker stad full med puls, härligt språk, underbar shopping och det finns så mycket att göra. Så många möjligheter.

Men sen finns det det jag verkligen inte gillar med Paris. Måste bara dela med mig av det jag tycker är nackdelen med den här staden.

*  Paris-tjejer är oftast självupptagna, kyliga och ytliga. Det är väldigt ovanligt att man blir bra vän med en fransk tjej, deras bästa vänner har de känt sen de gick på lekis. De är stolta patrioter som tror att de är center of the universe för att de bor i Europas modestad.

*  Alla gatumusikanter i Metron. Man är totally trapped och oftast tvingas man lyssna på någon med uråldrig kareokemaskin och hemsk sångröst. Dragspel när man har huvudvärk är också en klassiker.

*  Att allting tar sådan jäkla tid. Kön i mataffären, väntetider, myndigheter… allt går i snigelfart! Som Janis sa "you can’t just pop in to the store and buy something quick, it takes 30 minutes just to get through the counter!".

*  Killarna som sliter och drar i en som raggningsknep. "Salut mademoiselle, voulez vous couché avec moi?". Haha, kanske lite överdrivet men nästan så! Det är mest män från norra Afrika och mellanöstern, inte så mycket fransmän. Och svarar man när de tilltalar en så är det kört. Då kan de följa efter en 50 meter och "tjata" och de drar sig inte för att ta tag en i armen. Vissa får man lust att knäa i skrevet!

*  Allting är SNORDYRT. Vet man inte var man ska handla mat så blir man ruinerad bara av att köpa bröd, yogurt och juice till frukost.

*  Säga vad man vill om franska köket men jag skulle kunna döda för ett glas mjölk som inte smakar socker och är proppat med konserveringsmedel, eller bröd som inte är till för att rostas. Sverige ligger före där.

* Allt som är dubbat till franska. Kan de lära sig läsa någon gång?

Men trots allt så finns det många fördelar med. Ska lista dem en annan dag. 🙂

0 kommentarer

  • Karin

    haha, det där med konserveringsmedel i typ all mat man köper i affären är så sant… brödet man köper i förpackningar smakar ju liksom inte bröd, och yoghurten har typ tredubbelt så mycket färgämnen och socker än här hemma. Nej, tacka vet jag den svenska kosten 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.