C'est la vie

”Jag hatar Paris”-svacka


En timmes lunch med Linda var iafl dagens höjdpunkt… fast anka Linda? Nja… du börjar bli fransk! 😉 *skojar* Tack för lunchen!

Den här dagen kan gå till historien som en av de värsta. Förutom den trevliga lunchen med Linda, där vi mest skrattade i en timme, så har jag haft en riktigt Paris-kris-dag. Då jag blir irriterad på de långa köerna, då jag inte orkar höra franska, då jag blir galen på alla människor i metron… Ni som bor/bott utomlands kanske vet vad jag pratar om…?
Ni vet då man liksom hatar allt i staden man bor i och bara vill packa väskan och flytta hem till normala Sverige där allt går snabbt och enkelt….?

Jag var på banken efter lunchen och skulle fråga varför ajg inte kan ta ut mer pengar. Skulle betalat min hyra för typ en vecka sedan men min limit på mitt bankkort är tydligen bara 240 euro(?!) och man kan inte ens ta ut PÅ banken, alltså i kassan, utan jag måste åka till Chatou(förort typ 15 min från stan). Där jag öppnade kontot, bara för att ta ut pengar. Kunde inte ens handla med det på Monoprix igår. Jävla skitsystem! Hur som helst så var kärringen jag pratade med sjuuuukt otrevlig. Kunde först inte berätta var kassan var och sen började hon snacka om att jag inte skulle få någon hjälp endå. ”jag jobbar på denna banken, jag vet hur det funkar”. Okej men då kanske du hörde att jag var utlänning och kanske inte vet hur systemen funkar!? Nej för hon skulle bara vara ett smartass. Arrogant och pratade med mig som att jag var dum i huvudet. Synd att det var HON som var dum i huvudet då!! Skitkärring.

Puh, så nu har jag skrivit av mig lite. Haha! Skönt. Men ärligt, ni som nyligen flyttat till Paris och tycker att allt är så UNDERBART och fint, åh vad ni älskar Paris. Vänta ni bara… snart sitter ni där bittra och spottar ut argsinta ord om Paris och dess tröga, långsamma, dryga och arroganta invånare. Precis som jag och Linda. Haha!
Kanske dags att åka tillbakas till Sverige? Eller någon annanstans….

Nej jag skojar. Är ju bara en liten ”jag hatar Paris just nu-svacka”. Det går över. Snart kommer våren och då älskar jag Paris igen 😉

Nu ska jag ut på en runda för att springa av mig alla agressioner!

0 kommentarer

  • Lollo

    åh låter himla jobbigt & krångligt! bara så att du vet så hade jag en skitdag igår men det känns bättre nu och din svacka släpper säkert mot våren som du skrev, då kommer du tycka paris är vackert & fint igen 😉 kramkram

  • Maria

    Det franska banksystemet är verkligen ett skämt. Du kan ju alltid be om att få höja gränsen på ditt bankkort, samt att få byta agence till en som ligger närmare där du bor. Men för att göra det måste du såklart åka ut till Chatou ändå…:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.