C'est la vie

I don’t think I’m in Sweden anymore

Idag har varit en riktigt fin och solig dag här i Paris. Dock kallt som tusan, säkert 2 minusgrader. Men härligt med sol. 🙂 Fy så skönt det känns att vara tillbaka då!

Tänkte jag innan idag iafl. Men sen gick jag in på Monoprix och slogs ännu en gång av det faktum att människorna i detta landet är så fruktansvärt INEFFEKTIVA och TRÖGA. Skulle köpa en macka och gick till kassan till Monop,-varorna, då sa hon att jag skulle till en annan kassa, där de sa att jag skulle gå till boulangeriet… dä var det fetlång kö. Så jag gick tillbaka till den andra kassan och frågade mannen där om jag inte kunde betala där ändå. ”Bien sûr, pas des problème”. Ameeeen.
Sen så kostade den 4,30 så sa jag till kvinnan i kasan att jag hade 30 cent. Men nej då kunde hon inte räkna ut att jag skulle ja 6 euro tillbaka. ”Det blir krångligt, kan inte blanda ihop nu”. Men lär dig räkna kvinna! Är det så svårt?

SUCK!

Rummet jag kollade på idag var väl sådär. Det var i ett stort hus och jag trodde först att jag kommit till någon jäkla bordell. En massa rum och de hyr tydligen ut till en massa människor. Verkar inte som att man kan låsa sin dörr för hon bara klampade in i andras rum. Sen ligger köket i källaren typ och jag skulle dela ett rum(ca 20 kvm) med en annan tjej. Fanns ett individuellt rum med men det kostade mer. Men för 500 kan jag få ett eget chambre de bonne, så det där kändes inte värt hyran.
Det var ungefär som ett studenthus. Bara att det var ganska gammalt och duschen(som ligger i korridoren, samma med toalett) ska vi inte ens tala om. Jag vet inte ens om jag skulle bli särskilt ren om jag duschade där! Jag slutar aldrig chockas över hur dålig standard det kan vara här. Ni vet så som man hade i Sverige på typ 40-50-talet om man var undre medelklass? Så är det här nu. År 2010.

I morgon ska jag titta på ett rum i Gambetta. Lite off, ligger en bit från jobbet, så jag vet inte om det är en bra idé. Nabil ringde idag med och sa att han hade en kollega som hade ett rum som han skulle hyra ut. Så jag ska kolla upp det med.

Men nu är jag SLUT i huvud och kropp, så jag ska byta till pyjamas och sova.

À demain!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.