In the kitchen

God dag på dig grädde

Någon annan än jag som tycker det är extremt tråkigt att laga mat bara till sig själv och sen äta ensam? Det är nog det värsta med singelhushåll. Det och att alltid vara den som får ta disken. 

Jag längtar tills jag och C ska bo ihop PÅ RIKTIGT. Då får jag laga mat till honom. Det är så mycket roligare. Och så kan vi ha trevliga middagsbjudningar för vännerna. Med vin, ost och fondant au chocolat. Tre timmar lång middag med högljudda diskussioner. Ja ni hör ju VAR jag vill vara sambo.

Ikväll får det bli laxpasta till middag. Vet ni föresten att Creme Bonjour-produkterna inte finns i Frankrike? Eller den här finns men den heter Creme Boursin där. När jag berättade för några franska vänner att det finns en matprodukt i Sverige som heter Crème Bonjour skrattade de och trodde att jag hittade på. Ni kanske inte tänkt på det men om man översätter det till svenska så betyder det ”Grädde god dag”. Hur tänkte de där egentligen? Nog för att man måste anpassa produktnamnet men det blir ju ganska löjligt.

0

0 kommentarer

  • Jenny

    Ja, det och "Pain riche", hehe. Så tanken är alltså att du ska bli Parisbo när du är klar? Du får gärna bjuda in mig på middag….. 😉

  • Sofia | texter, bilder och vardagsbetraktelser

    Jag orkar sällan laga mat när jag är ensam. Brukar hacka lite sallad och sitta och tugga på det, för det känns så himla jobbigt att börja diska och plocka undan och anstränga sig över huvudtaget när ingen annan ska ha maten ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.