Culture Paris/France

Franska epicerier


Dagens mellanmål. Godast med jordgubbar men det har jag inte hunnit köpa idag. Får bli i morgon!

Jag kom aldrig iväg för att kopiera, klockan blev så mycket. Men jag kan ta det i morgon eftermiddag istället. Då har jag mer tid.
Däremot kom jag iväg till min favoritmatbutik, L.Eclerc! Haha, jag är lite smått ”mobbad” nu pga min besatthet av den butiken. Men det är ju så bra! Jag fick med mig en massa grejer och betalade bara 30 euro. På Monoprix hade hela kalaset gått på typ 45 euro! Dessutom har de min favoritmüsli där. Den är svindyr men så himla god. Mandel, cashewnötter, pecan… mums. Jag älskar yogurt och müsli!
Lyckades hitta en bra yogurt nu som inte var för dyr. Det är inte lätt att hitta en billig, inte för fet och rätt sorts yogurt här ska ni veta. Vissa är det typ 10 % fett. Det är fromage frais, fromage blanc, fromage nature. Med fruktbitar, utan fruktbitar, för barn, för bantare bla bla bla… sen har de ju en hel stor kyl på typ 7 meter med BARA yogurts. Man får lätt ångest av det där. Så kostar det typ 35 SEK för en liter om man ska ha någon god. Svindyrt. Och mest förvirrande av allt är ju att fromage betyder ost. Vadå, ostyogurt eller? Man fattar ju inte logiken.

Men så finns det ju andra fördelar här. Ost, pasta, färsk kyckling(finns för övrigt inte frysta kycklingfiléer här) och creme fraiche är betydligt billigare än i Sverige. Mjölk däremot kan kosta 14 euro kronor menar jag såklart, haha, per liter.

Nej nu ska jag ta och fixa lite här hemma. Jag behöver diska och städa innan vi ska på bio ikväll.
Så nu ska jag sätta på lite bra musik och sjunga för fulla muggar, då städar jag alltid bättre. Det kan behövas musik i det här tråkiga området. Dessutom säger Christophe att jag sjunger fint. Och det gör jag faktiskt också.
Så det så.

0 kommentarer

 • Maria

  Haha, den där müslin sneglar jag alltid på men den är som sagt svindyr så jag tar alltid nån billigare.

  Mjölk för 14 euro per liter?? Vart handlar du egentligen? Hoppas du menade 14 kr!:)

 • Jennie

  Hej! Har börjat följa din blogg nu sen nån vecka tillbaka och ville bara säga hej och tacka för en väldigt härlig blogg 😊

 • Elin

  Hej! Jag ramlade in på din blogg för ett tag sedan och sedan dess har jag följt den. Angående frysta kycklingfiléer, det finns att köpa på Picard, en butik som finns över hela Paris där det endast finns fryst mat. Där brukar i alla fall jag ladda upp med ett 10-pack kycklingfiléer 😊 Ha det bra!

 • Ferferi

  Ja varför heter det egentligen Fromage? Jag har också funderat på det där. Tips istället för kycklingfilé: Kalkonfilé! (Dinde) Det kör jag på. Fungerar lika bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.