C'est la vie

Existentiella frågor från en 4-åring

 

 

Jag njuter av en skön lördag i sängen och har spenderat morgonen med att titta på OC samtidigt som jag whatsappat med syrran. Vi har en jättefin överraskningspresent till vår lilla brorson som nyligen fyllt år och min kära syster är riktigt konstnärligt lagd så hon fick uppdraget att göra kortet. Jag är idéskaparen, hon är konstskaparen. Det har blivit så himla fint! Vid fem ska vi på kalas för de små (brosdottern fyller nämligen år inom samma månad) hemma hos min bror. 

 

Igår kväll hade jag förresten en väldigt trevlig och mysig kväll hemma hos Fanny och hennes lilla familj. Vi lekte i parken, åt god grillmiddag och tittade på Bernard och Bianca. Alltså hennes ungar är helt underbara. Lilla Herman som snart är 4 år har frågor och teorier om allt. 

 

”Vad är det där?” (när Fanny lägger en filt över oss i soffan)

”Det är en filt Herman”

Funderar ett par sekunder och tittar sedan storögt på mig.. ”Varför är det en filt?”

 

”Den flaskan har frusit till is” (när vi tittar på Bernard och Bianca)

”Nej, den har inte frusit till is”

”Vaa…? Har den inte frusit till is? Varför?”

”Det är en flaskpost förstår du”

”Varför?”

 

En stund senare:

”Vet du Christine, att den flaskan har frusit till is…”

 

Hahaha, love it. 

 

 

Jag känner mig lite krasslig, ungefär som att jag är på väg att bli sjuk, så jag ska nog sova en stund nu och se om det hjälper. Det kan ju vara sömnbrist också för jag har inte fått tillräckligt av den varan denna veckan.

 

 

0 kommentarer

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Hahaha, ja, jag som jobbar med två pojkar (3 och 5 år) känner verkligen igen det där! Man kan bli så full i skratt, vad de har för idéer och är så envisa med sina tankar. Helt underbart. Vila upp dig, så håller jag tummarna för att det inte är något som bryter ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.