C'est la vie,  Student life

Perspectives and insights on a Monday

Det har varit en lång dag men jag tror nog aldrig att jag har pumpat in så mycket kunskap i min hjärna under så kort tid. Jag har lärt mig allt om universalism, konnotationer, kulturella raster och sociolekt. Det är så mycket i denna kursen som får mig att tänka på min egen kulturresa, eller resor kanske jag ska säga, genom flytten till Paris, återkomsten till Sverige och sedan tiden i Sydafrika. Jag älskar hur mitt sinne och mina perspektiv vidgats de senaste åren. Jag känner mig så rik språkligt, erfarenhetsmässigt och kulturellt. Det är jag otroligt tacksam för ska jag säga. Vad vore jag utan alla dessa upplevelser och insikter? Att ha bott utomlands har varit utvecklande på ett sätt som jag aldrig kunnat tänka mig innan jag flyttade från tryggheten i Sverige den där dagen i april 2009.

Dessutom är denna kursen väldigt intressant och då blir det också roligt att lära sig. Jag älskar alla diskussioner och att läraren utmanar oss att tänka utanför ramarna. Däremot är jag riktigt trött nu efter en hel dag på universitetsområdet, och sedan missade jag bussen med 30 sekunder vilket innebar att jag ganska nyligen kom hem. Frågan är varför jag sitter här och bloggar då? Det gäller att ha rätt prioriteringar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.