France vs Sweden

Dressed up

 

 

Så var det måndag igen. Helgen var rikitgt trevlig. Förutom en massa sömn och fest, träffaVi har en kort vecka här i Frankrike då det är röd dag på fredag. Det är röd dag den 11 november med, och då fyller jag år så jag är ALLTID ledig på min födelsedag. Hehe. Himla skönt med lite extra ledigt såhär på hösten då man är trött och seg. Veckans extra lediga dag ska firas med utgång på torsdag då Natalies kompis Liza kommer till Paris. Sedan på fredag kväll kommer Janis hit över helgen. Det ska bli så kul! 

 

Såhär såg jag förresten ut i lördags kväll. Jag och Naomi var i princip de enda på festen i lördags som faktiskt hade klätt upp oss lite. De flesta hade jeans och hoodie, eller en vanlig t-shirt. Inget smink, inget fix i håret, inga roliga accessoarer… Folk kommer i vanliga kläder på fest. Det beror såklart på vad det är för fest och folket som är där, men rent generellt är det ganska nerklätt. Sedan hade de ingen musik på och det var såklart helt upplyst så man fick inte direkt någon feststämning. När vi gick satt de i soffan och rökte på, haha. Ja, fest i Frankrike är lite annorlunda ibland än i Sverige.

 

 

Väskan, ringen och skärpet är från & Other Stories. Jeans från Cheap Monday. Skorna är ett par gamla vinröda från Din Sko, halsband från H&M och linnet är från Vila.

 

 

0 kommentarer

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Vi har helgdag här på Cypern idag! 😊 Är fantastiskt glad över att få vara lite extra ledig just den här helgen, behövde verkligen det. 😊

 • Gabriella

  Haha visst är det så! Lärde mig ganska snabbt att klä ner mig på fest i Frankrike, och då är jag ändå inte en sån person som kommer i fina klänningar i vanliga fall. Och detta rökande, alltid ska de röka cannabis! 😋

 • Louise i Italien

  Det är så roligt att läsa om dina betraktelser från Frankrike, för jag känner igen mig i så mycket från Italien. Här klär man antingen upp sig till tänderna när det är dags för utgång – eller så är det jeans och t-shirt precis som du skriver. Det blir alltid lika svårt att veta hur man bör klä sig. Men, det är väl då man bara ska strunta i vad alla andra tycker och ta på sig det man känner för! 😊

 • ronya

  Hej! Jag har bott i Paris nu sen i September. Här för att plugga franska fram till Maj 2014 och jag är total nybörjare. Frågan kanske hamnar på helt fel ställe men tänkte ändå fråga.. hehe. Har du något tips för att verkligen fånga upp franska språket? jag tycker det går trögt och vissa dagar tappar man hoppet.

 • Christine&Paris

  Ja, tycker det är så sunkigt. Sedan stinker man den äckliga röken efteråt 😟 Fast jag klär upp mig lite ändå. Så länge man inte känner sig överklädd, utan bara finklädd.

 • Christine&Paris

  Vad härligt! Det är ju nice när det hamnar på en fredag eller måndag dessutom. Så man får en långhelg 😊 Hoppas du njutit av din lediga dag!

 • Christine&Paris

  Umgås du med svenskar och andra utlänningar eller hänger du med fransmän? Pratar du franska eller engelska med fransmän du möter? Läs mycket på franska och lyssna på fransk radio. Se franska filmer är också bra övning. Ibland går det trögt, man får inte ge upp 😊 Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.