C'est la vie

Det var tider det

Någon som minns de här? Skogsfolket. Jag hade dem när jag var liten och älskade att leka med dem ute i trädgården. Man hade musfamiljen, kattfamiljen, björnfamiljen. Gud jag blir så nostalgisk, haha!

Tänk när vi 80-talister var små. Då fanns det kanske Sega och Nintendo(vi har dock aldrig haft det i vår familj, bara Gameboy) men det var ändå ingenting som man prioriterade framför vanliga leksaker. Man använde fantasin. Lekte affär, tjuv och polis, dunkgömme. Och var ute massor. Nu sitter alla framför TV-spel och dataspel. 
Och nu ska man sminka sig och festa när man är 12. När jag var 12 lekte jag med Barbie(vilket iofs inte var helt okej, det var min och min kompis hemlighet, för då skulle man inte leka utan ”va”). Men man lekte ju ändå.

När jag var 14 klädde jag och min kusin ut oss i farmors alldeles för långa kjolar och dansade till Moviestar på repeat tills farfar blev tokig. Och hade gulrutiga byxor från JC.
Nu bloggar 14-åringarna om ”dagens outfit” med nya it-tishan från Acne. Och skriver att deras högsta dröm är en Hèrmes Birkin när ”de blir stora”.

Ja, tiderna förändras verkligen. En sak är säker. När jag får barn så får de köpa sina tv-spel för egna pengar och det ska INTE köpas LV-väskor i konfirmationspresent. Även om jag är svinrik.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.