C'est la vie

Den nya vågen, småplocksmiddag och IKEA


Anna & Natalie på någon gata i Marais

Igår var verkligen en supertrevlig kväll. Vi träffades först på l’Institute Suedois för en diskussion om ”Den nya svenska filmvågen”. Hmm… har inte svensk film alltid var en fet jäkla våg av diverse skitfilmer? Hur som helst så var den en film som hette Farväl Falkenberg som kommer upp på franska biografer i nästa vecka. Den gjordes redan 2006 så kanske har ni redan sett den? Efter diskussionen, där bl a regissören, översättaren och de franska distributörerna var med, så fick vi se filmen. Den var omskakande, minst sagt och jag brukar inte gilla sådana svenska filmer med skakig kamera i dokumentärskänsla, konsig dialog och ingen direkt handling. Men denna fångade mig på något sätt. Fin men ändå hemskt tragisk. Soundracket var sjukt bra med!

Efter filmen gick vi och åt. Jag var så himla hungrig för nu var klockan typ tio och Natalie tog oss till något ställe med massa olika plockgrejer man skulle välja och jag fattade inte vad hälften var för något. Ni vet när man är sådär hungrig så man vara vill ha en ordentlig meny med kött, fisk, kyckling eller pastarätter? I det tillståndet var jag, haha! Enkelt, snabbt och en varmrätt. De tog inte heller dejeunercheckar så jag kände mig lite små… ja vad ska man säga ”trött och grinig” över att få betala när jag hade ett helt häfte men enligt Natalie kan man betala i mataffärer med checkarna så det är ju bra. Det händer ganska sällan att jag känner mig gnällig nuförtiden men då kände jag mig det. Usch förlåt Natalie och Anna om jag var jobbig! Haha, jag var bara så hungrig och trött. Tror filmen påverkade lite med för efter eftertexterna kände jag som att luften gått ur mig.
Jag skulle nog inte gå till den restaurangen igen, men det var helt okej. Framförallt så var det en otroligt trevlig middagstund med trevligt sällskap så det vägde över 🙂 Även Anna’s sambo Adam, som är canadensare, kom dit sen. Vi satt kvar enda till de hade satt upp stolarna på borden och i princip slängde ut oss. Sen åkte jag hem till nybäddad säng och sov gott.

Idag ska vi alla fyra åka till IKEA. Jag har ju inget till hemmet jag behöver köpa men jag är ju så himla sugen på Delicatobollar! Haha. Jag hade kunnat be Natalie att köpa till mig men jag hade inga planer så kan lika gärna hänga på. Jag ska möta Natalie 15.30 på perrongen till tåget som ska ta oss till där A & A bor sen kör vi till varuhuset. Men jag tror jag ska göra mig klar nu och åka till La Defense lite innan. Behöver köpa strumpor och en ny mascara och kan lika gärna passa på att kika runt där lite i någon timme innan.

Oj vilket långt inlägg! Sorry :-/ Hoppas ni får en riktigt trevlig lördag allihop!

0 kommentarer

 • Anna

  Skitfilmer? Nääää?! Svensk och fransk film slår ju allt hollywoodskräp med hästlängder. Minns att jag såg hela Ingmar Bergmans repertoar på en liten biograf på rue St André des Arts. Den kanske går där fortfarande?

 • Christine

  Anna: Bergman är inte riktigt min "smak" 😉 Nej men det finns en del bra svenska filmer men mest är det ju skräp. Non?

  anonym: Haha! Du gillar inte mig förstår jag. Men vad gör du då på min blogg undrar jag? 😉

 • Anna

  Jag minns att jag gick dit första sommaren i Paris när alla mina au-pair kompisar hade åkt hem eller på semester med sina familjer. Jag var desperat efter att höra svenska! Sedan var jag helt fast. Såg varenda film och min favoritfilm är idag en Bergmanfilm: "Sommarnattens leende". Se den och säg vad du tycker! Den är kul, jag lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.