Contagion.


Källa.

I förrgår kväll såg vi filmen Contagion. Den var bra och har en imponerande skådespelarlista(t ex Kate Winslet och Marion Cotillard som jag tycker är fantastiskt duktiga skådespelerskor). Den handlar om ett virus som sprids väldigt snabbt där folk dör nästan direkt med vanliga förkylningssymptom. Jag gillade att det inte var centrerat för mycket kring en person utan alla var i fokus vilket gjorde att det inte blev en typisk ”hjälte som ska rädda världen”-film.

Den fick mig att tänka på hur sårbara vi faktiskt är mot okända virus. Tänk bara hur Spanska sjukan dödade unga friska människor efter 1:a världskriget. Mellan 50-100 miljoner människor dog då. Visst är medicinforskningen utvecklad idag men vet man inte vad för vaccin som kan bekämpa viruset står vi chanslösa. 

0 reaktioner på ”Contagion.”

  1. Ja den var faktiskt oväntat bra! Jag blev dock helt paranoid efter att ha sett den, då influensan härjade på kontoret… 😊 Gott nytt!

  2. Ja, man ska vara nöjd över det man har. Var Nöjd med min elvisp och hade aldrig kunnat drömma om en sån fin julklapp. Gissa om jag är nöjd med vad jag fick 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen