Okategoriserade

Carpe Diem… eller nåt.

Hej vänner! Hur mås det? Berätta om hur din sommar varit! Jag är så nyfiken på vad alla mina läsare hittat på och har för sig.

Mina dagsaktiviteter har de senaste veckorna innefattat solande och badande, glassätande (jag upptäckte att ICA Maxi i Toftanäs har ett kafé där de säljer hemmagjord – himmelskt god! – italiensk gelato. TIPS TIPS, gå dit och beställ kokosglassen!), total försummelse av hemmets ordning, läsande, samvetskval över att jag aldrig städar, onödigt många foton av brandgula solnedgångar, en och annan suck över hettan för att i nästa stund känna tacksamhet över sommarvärmen, trädklättrande och kramar med ungar till ett par av de personer jag tycker om mest i världen (därför tycker jag såklart också väldigt mycket om deras barn), funderande på om jag kanske inte ska utsätta mig för ännu en ångestladdad vinter, tankar om att jag kanske borde städa trots allt, existensiella livsfrågor som ”Vad gör jag egentligen med mitt liv?”, googlande på hur man rensar kroppen från allt skit jag satt i mig under sommaren (Jag har köpt Spirulinapulver som jag adderar till mina smoothies. Det ger en bismak av avlopp men det är tydligen bra för kroppen och man kan mörka smaken med honung, banan och mango.), cykelturer genom stans parker, en och annan utflykt, ohälsosamt många koppar kaffe per dag och tidiga kvällar följt av minst åtta timmars sömn.

Jag träffar även en liten skara vänner och umgås med mamma någon gång i veckan men tillbringar en hel del tid för mig själv. Egentligen är jag en ganska social person men för tillfället vill jag tillbringa min tid med de jag bara kan ”vara” med utan någon större social ansträngning. Typ ligga på en filt vid vattnet och vara tysta ihop utan att det känns konstigt. Med vilka jag kan vara lite PMS:ig och prata om livet. Nära och äkta vänner vill säga. Just nu har jag inte energi för ytligt umgänge och frågor som ”Och vad jobbar du med?”. Fast det är nog bara just nu, den här tiden på månaden. När mensen kommit blir jag åter igen mitt vanliga extroverta jag.

Idag har jag i alla fall tagit tag i tvätten, och diskhögen. Dessutom gick jag ett snabbt ärende och passade därefter på att gå en längre promenad innan lunch. Jag orkar inte vara i solen mitt på dagen, det är för varmt, så jag ska hämta det sista lasset med tvätt och sedan cykla bort till havet. Ska sola, bada och läsa en deckare. Det gäller att passa på medan det är fint väder. Medan dagarna är längre än nätterna. Carpa det sista ur sommaren. Tack och lov att jag bor i södra Sverige känner jag bara. I Malmö finns det ännu inga höstkänslor i luften.

0 kommentarer

 • artist

  Första semester veckan var bra… men precis innan andra veckan skulle börja så upptäckte jag att jag och min sambo fått vägglöss. Detta orsakade massor av ångest hos mig. Tack och lov fick vi hjälp av mina föräldrar. Hade mycket saker och ostädat i sovrummet där de befinner sig. Var en massa jobb och vi fick vänta två veckor på Anticimex. Nu sanerade Anticimex förra måndagen. Det tar 8 veckor innan de ska vara helt döda.

  Har trots dessa vägglöss spelat kubb med grannar och gjort lite annat roligt. Men ja, det har varit en jobbig semester på grund av lössen. Känner mig tyvärr inte tillräckligt utvilad. Ändå är det roligt att vara tillbaka på jobbet.

 • christinesstories

  Åh nej stackare!! Gud så jobbigt. Sådant påverkar en verkligen psykiskt också. Har du någon aning om hur ni fått dem? Hoppas att de snart är helt döda och ute ur era liv. Skönt att jobba kan jag tänka för att få fokusera på annat 😊 Kram på dig 🤗

 • artist

  Vi har varken varit utomlands eller handlat secondhand. Kanske kommer från grannar. Ja, det påverkar mycket psykiskt. Men jag mediterar och har pratat med en kurator några gånger. Har haft svårt att strukturera upp allt. Det är verkligen stressande. Men försöker hålla mig flytande. Ja, det är verkligen bra att jobba så jag får fokusera på annat. Kram.

 • Daniel på FlyingDryden

  Kokosglass, tack. Det påminde om den jag åt i Rom i början av augusti. Årets godaste tror jag bestämt. Annars har sommaren varit tvådelad. Första två veckorna försvann bara. Sambons tonåringar var hos oss och vi hade besök av både vänner och åkte bort. Därför kände jag att semestern började på riktigt först den tredje veckan. Då blev det golf, Rom som sagt, lite mer golf och så träning. Hann med en topptur när jag joggade upp för ett berg några mil från Östersund och fick en hel dag av fantastisk egentid. Det behövdes!

  Annars är jag lite som dig, jag har svårt att komma ihåg med startup-samtal om vad folk jobbar med och så vidare, ganska vanligt när man hamnar i samma boll som ett par okända på golfbanan. Oftast orkar jag inte med sånt och spelar helst själv eller med folk jag känner.. Men ibland blir det bättre än väntat. Skulle spela golf själv en kväll men en okänd person bokade in sig i bollen i sista minuten. Det blev en av årets bästa rundor med riktigt trevligt sällskap. Ibland har man fel! 😊

 • christinesstories

  Jag har ätit den godaste kokosglassen EVER när jag var i Parma för sådär 8 år sedan. Glömmer den aldrig. Vissa möten med nya bekantskaper kan verkligen överraska positivt. Ibland kanske det till och med resulterar i en ny vän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.