In the kitchen,  Vardagslyx

Blueberry pancakes

Detta var min frukost igår, men den ser likadan ut idag. Blåbärspannkakor med banan, bitar av nektarin, lönnsirap och kokosflingor. Jag tappade mitt nyinköpta äggpaket på gården i förrgår. Det är sådant där som jag gör, klantiga saker. Jag kunde rädda tre av äggen som bara hade spruckna skal. Så jag gjorde en omelett av två och sen förvandlandes det tredje till ett stort lass amerikanska pannkakor. Jag kan tipsa om att göra smeten kvällen innan, då är det bara att steka upp det på morgonen. Jag går efter detta receptet men byter ut sockret mot 1 tsk vaniljsocker, lägger till typ 1 msk iskallt vatten (jag tar inte all mjölk) och så har jag lite salt i. Allt blir godare med en nypa salt och vattnet gör dem lite extra krispiga i kanterna vilket jag gillar. Jag använder svenska frysta blåbär.

Nu ska jag ner och tvätta några klädesplagg, hämta resväskan från förrådet och slutligen packa. I eftermiddag åker jag nämligen upp till Hofterup där min bror och hans familj bor. Jag ska bo kvar där till i morgon vilket jag ser fram emot. Ni anar inte som jag längtar efter att få pussa mina små gullungar till brorsbarn. På torsdag kör vi upp till Värmland tillsammans med pappa och Ewa. Det ska bli kul att åka på en mini-roadtrip. Det var länge sedan vi gjorde det ihop. När jag var liten körde vi ofta upp till Stockholm, särskilt inför sommarlovet, eller till fjällen för att åka skidor och då mellanlandade vi ibland hos våra släktingar i Kristinehamn. Jag måste även komma ihåg att ladda ner några podcasts och bra musik, samt absolut inte glömma åksjuketabletter.

Hörs lite senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.