C'est la vie

Amerikansk accent…? Nä fy farao!


Glömde fota min fina outfit igår. Det var till och med en främmande dam som sa till Christophe att jag var bien habillé… gulligt va? Min outfit var H&M från topp till tå. Med undantag för väskan och några smycken.

Ni vet att jag vaknade halvförkyld igår. Ja det hjälpte ju inte direkt att sitta och frysa i en kall kyrka i 2 ½ timme igår kväll. Nu är jag täppt i ena näsborren och har ont i halsen.
Men konserten var trevlig, dock lite väl lång. Vi höll på att somna mot slutet. Det var en konsert i kyrkan St Severin, som ligger i 5:e bakom St Michel. Det var en stor kör, som Christophe’s syster är med i. Hans föräldrar var riktigt trevliga och de bjöd hem mig på middag i morgon kväll. Christophe sa att det var ett ”good sign”, haha! Fast jag går ihop med de flesta 🙂

Efter konserten gick vi och tog ett glas med hans syster, pojkvän och andra av hennes vänner. Jag fick en höra av hans syster att jag hade en amerikansk accent. Det är typ den värsta förolämpningen man kan få som icke engelsktalande låtsasfransyska och jag har ALDRIG hört det från någon innan. Britter och amerikanare har en HEMSK accent. ”Jö vadräs achetäär un paein s’il vous pläääit”
Fast Christophe lugnade mig med att det var bullshit och att hon inte vet vad hon pratar om. Thank god.

Nu ligger C här och sover och snarkar i min lilla säng. Det GÅR inte att sova två här. Jag hatar mitt lilla chambre de bonne och jag hatar att bo i en skolåda! Jag vill ha min lägenhet… *snyft*
Tror jag ska väcka honom nu och föreslå brunch. Hihi!

0 kommentarer

 • Anna

  Du kan trösta dig med att de flesta fransmän helt saknar kunskap om olika brytningar. En gång träffade jag en fransyska som trodde behärskade språket så bra. Det kanske säger något om hur urbota usel språkundervisningen är i Frankrike. De pluggar engelska lika länge som vi, men när de kommer till kritan törs de flesta inte prata något annat än franska.

 • Anna

  Oj en stor bit text föll bort ser jag. Hon trodde alltså att ENGELSKA VAR MODERSMÅLET I SVERIGE eftersom vi behärskar språket så bra. Vad lär sig fransmännen om världen i skolan egentligen??

 • Christine

  Anna: Ja jag förstod inte riktigt vad du menade, haha 😉
  Jo jag vet, det är flera som frågat mig om vi pratar engelska med varandra i Sverige! Det är helt galet hur dåliga de är på franska här. Och de som pratar lite bättre är lite väl självsäkra på det de säger. Fast oftast är det bara roligt och charmigt. Min pojkvän pratar bra engelska men ibland uttalar han det konstigt så jag inte fattar vad han menar. Hehe, det är supergulligt. Och det är ju samma för mig 😊

 • Maline

  Vad är det för fel på amerikansk accent? Så länge det inte är en southern amerikanska så tycker jag det låter mycket bättre än brittisk eller australiens engelska.

 • Lena

  Ooja. Håller med. Hade också blivit förolämpad av den kommentaren. Spanska med amerikansk accent låter också hemskt så jag kan tänka mig att det är samma med franska. Låter underbart att bo i Paris! Vill åka dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.