C'est la vie

à la myrtille

 

 

God morgon på er! Jag är redan mer än halvvägs till jobbet då jag tänkte komma in lite tidigare idag. Jag får nämligen besök från Paris i eftermiddag och ska hämta upp en kär vän på flygplatsen vid halv fem. 

 

Jag brukar äta frukost på jobbet eftersom jag oftast inte hinner innan jag går hemifrån. De flesta dagar är jag inte ens hungrig innan jag kommer till kontoret, men just nu skulle jag kunna äta en hamburgare, så hungrig är jag. Jag saknar förresten den här goda blåbärsyoghurten som jag brukade äta i Paris. Jag är inte så duktig på att köpa ekologiskt och tycker den här hälsohetsen i Sverige är lite överdriven. ALLT ska vara ekologiskt och supernyttigt. Folk verkar ju inte äta riktig mat längre. Det är så jag får lust att bara köpa mat med en miljon ingredienser för att gå emot strömmen. Fast nej, det vill jag ju inte heller för då kommer jag typ dö i förtid. Hur som helst tycker jag väldigt mycket om denna yoghurten. Den finns i flera smaker, FYI. Torsdagens viktiga information till Paris-svenskar kan man kalla det.

 

Nu sitter jag på S-tåget och ska strax gå av på Nordhavn. 

 

Hoppas ni får en riktigt fin dag!

 

 

0 kommentarer

 • Magdalena

  Jag köpte inte så mycket ekologiskt förr men älskar att folk har börjat handla det mer. Så även jag. Tex frukt som inte är ekologisk är besprutat. Betalar hellre mer för slippa det. Unnar mig hellre bra mat och lägger pengar på det om jag har den möjligheten än annat. Tror mat påverkar oss så mycket samt bidrar/hindrar vissa sjukdomar. Men visst kan jag hålla med om att vissa verkar överdriva med detta. Lagom är bäst tror och kör jag på. Men jag vill äta så ren mat som möjligt utan onödiga tillsatser. Sen ibland slinker det ner både det ena och andra som är mindre nyttigt. Men älskar att folk blivit mer hälsomedvetna.

 • Jenny

  Jag tycker ekologiskt är "riktig mat" och ickeekolgisk är fejk, jag. Det handlar inte om att vara nyttig enbart (även om det är läskigt att ge sin kropp massa kemikalier av olika slag) utan för miljön, djuren och de som arbetar med skörden. För mig är "riktig" mat (och andra produkter) mat och produkter som är gjorda av riktiga ingredienser. Tycker inte att det är en hets, utan en väldigt bra utveckling. Förstår inte hur man INTE kan vilja leva ekologiskt, giftfritt och utan kemikalier. Det är ju det riktiga sättet att leva enligt mig. Maten innehåller mer vitaminer, mindre hormonhämmande och farliga ämnen, är bättre för naturen och skapa större skördar i u-länderna. Dessutom har många affärer börjat sälja ekovaror till samma priser som icke-ekologiska varor. Då blir det verkligen ett icke-val för mig.

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Yoghurt tycker jag dock är en svår sak här i Paris. Antingen får man det supersöta, sockrade (antar att den där blåbärsvarianten är rätt söt?) eller helt naturell och smakar crème fraîche.

 • Karin

  Fast det är ju en jättepositiv utveckling, att fler handlar ekologiskt! 😊 finns knappast något negativt med det. Jag har själv börjat handla nästan uteslutande ekologiskt efter att jag insett hur mycket gifter och besprutning andra livsmedel innehåller. Bra för dig själv OCH planeten!

 • Viktoria

  Håller helt med dig att hetsen verkar vara enorm i Sverige.. Här i Paris tycker jag att det lite mer är så att man äter ekologiskt per automatik. Många kedjor kör ju endast på ekologiskt som tex. Cojean. Och jag brukar handla all min mat på Naturalia. Det är lite enklare och mer "vardag".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.