Paris

När man vet att man tog rätt beslut

 

 

Idag fick jag höra att min före detta manager (i Paris) fått sparken. Hon och jag kom inte så bra överens och jag tycker personligen inte att hon var en bra chef. Särskilt inte när hon behandlade mig som skit. Vad jag förstått är jag inte den enda som tyckte det. Jag valde ju som sagt att lämna mitt jobb trots att jag inte hade något annat jobb och efter allt jag får höra från mina förra kollegor så var det nog ett av de bästa besluten jag hade kunnat ta. Det är verkligen inget bra företag och de bryr sig inte ett dugg om sina anställda. Det går tydligen inte så bra för det just nu heller. Då passar the big boss och hans flickvän (som började som HR-chef och nu är VP – of course) på att åka på julresa till NYC. Medan de anställda knappt får ta ut någon semester. Dessutom ska de tydligen ha läkarintyg bara de har ett besök hos läkaren nu (hallå, är det mellanstadiet?), samtidigt som de jobbar över utan att få betalt för det. Enligt min kollega J så har redan en till i mitt gamla team sagt upp sig nyligen och resten vill nog dra de också. Nyligen gav de alla som var på provperiod sparken, EFTER att du hade jobbat en hel arbetsdag. Ja ni hör ju själva. Låtsasföretag är vad det är. Makes me sick to my stomach.

 

Förutom att jag ibland saknar mina förra kollegor, som var helt underbara, så är jag glad att slippa jobba för ett sådant skitföretag. Okej, jag kan sakna att äta lunch på Bourse-trappan, eller i solen på rue des Petits Carreaux, som jag och Janneke gör här på bilden. Å andra sidan har jag nya underbara kollegor och i vår kan vi sitta på terassen till matsalen och äta lunch med utsikt över småbåtshamnen.

 

Så vid närmre eftertanke är jag riktigt jäkla glad att inte jobba i Paris längre. Jag trivs bättre här.

 

 

 

0 kommentarer

  • Jenny Lina Carlsdotter

    Jag har varit i samma situation och gjort samma sak som du. Och fått samma information i efterhand, så jag förstår dig! You go girl!

  • Carina

    Spanien har liknande arbetsförhållanden. Med så hög arbetslöshet vet de att de lätt hittar ny arbetskraft om någon slutar, så de försöker inte ens ta hand om folk. Jag jobbar på multinationellt företag, så har bra chef och helt ok villkor, men t.ex. ifall jag är sjuk får jag ingen lön de 3 första dagarna men måste ändå ha läkarintyg från första dagen…

  • Christine&Paris

    Jo så hade jag också första året i paris. Sedan hade jag noll karensdagar men var tvungen att gå till läkaren från första sjukdagen. Vilket ju var lagom kul när man var vrålförkyld eller magsjuk…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.