Culture Paris/France

When it’s winter in Paris

 

Koftan har jag snott från mamma. Den är i 90 % ull och angora. Helt underbar är den!

 

Idag är det lite mer humana temperaturer än tidigare i veckan då vi haft minusgrader här. Vintern i Paris brukar inte vara så kall men de senaste två åren har det verkligen varit kallt. Jag vet inte om ni minns, ni som läst min blogg länge, men i februari hade vi ett par veckor med nästan -10 grader. Som svensk är jag ju dock utrustad för kyla.

 

Fransmännen är däremot helt galna. Alla chica parisiennes har så klart någon nätt liten kappa och ballerina-skor. Jag ser dessutom barn som varken har vantar, mössa eller halsduk på sig. Man undrar ju hur föräldrarna tänker där?! Jag hade aldrig släppt ut mitt barn utan en ordentlig vinterutrustning.

 

Här råder mottot: ”Vill man vara fin får man lida pin”

 

 

0 kommentarer

  • Ellinor

    Med tanke på att de tar på sig sina stora Canada Goose jackor redan vid 5/10 plusgrader, kan man undra vad de rustar upp med vid ännu kallare temperaturer…Nej, vi nordbor är väl härdade på ett annat sätt. Dessutom är våra hem och infrastruktur också vinteranpassat (SJ borträknat), vilket inte gör vintern liiiiika jobbig. Önskar dig en fortsatt fin fredag!

  • Olivia

    Shit ballerina på vinter! 😋 Jag hade dubbla raggsockor i ett par uggs i går och höll ändå på att dö haha. Vad fin kofta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.