Paris

What do you want to know?

 

 

Jag vet att många av er har frågor och/eller ”önskat” inlägg. Tyvärr har jag inte kunnat prioritera bloggen på det sätt jag velat den senaste tiden på grund av mitt jobb som tar både tid och energi, men jag hoppas att kunna göra det mer framöver. Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om och jag har säkert fem utkast i arkivet med inlägg jag börjat på, men inte haft tid att slutföra.

 

Era frågor och önskningar går inte osedda dock, även om det kanske verkar så. Jag läser alla kommentarer! 

 

Är det någonting ni önskar att jag skrev mer om? Eller har ni några frågor angående Paris eller Frankrike? Ni kan väl kommentera under det här inlägget! Det går såklart bra att maila också. Ni hittar adressen under min profil!

 

Så ska jag kolla genom allting i helgen 🙂 

 

Fire away!

 

 

PS. reklam, kommentarer om bloglovin-byte och annat spam undanbedes på den här bloggen. Tack!

 

 

 

0 kommentarer

 • Anonym

  Hur stämmer alla klassiska klassiska fördomar med dina erfarenheter? T ex att fransmän är "snorkiga" med en arrogant attityd och bara pratar franska. Hur tar du dig fram i Paris när du ska till jobbet? Tar det lång tid? Hur upplever du kostnaderna för mat, transport, hyra etc jämfört med Sverige? Vad uppskattar du mest/ finner du jobbigast med livet i Paris? Merci d´avance!

 • Anna

  Hej! Har mejlat dig angående lite mer specifika frågor, skrev i ett annat inlägg tidigare där du hänvisade mig till din email adress. Skulle bara "uppmärksamma" dig på det 😉 Kram.

 • Alexandra

  Hej! Jag går tredje året på gymnasiet, läser humanistiska programmet, och mitt "huvudspråk" är franska! Jag har drömt i flera år om att flytta till Paris och jobba och utöka min franska, men jag undrar hur det funkar med boende etc. Har hört att man måste ha jobb innan man kan få boende och boende innan man kan få jobb haha? En omöjlig ekvation enligt mig, men om du har några tips om hur man kan göra är jag öppen för allt! Tack för en fin blogg, kram! 😊

 • Estelle

  Åh vad jag är lycklig över att jag hitta din blogg! Eftersom jag är en drömmande tjej från en västkuststad i Sverige så längtar jag bort till nya människor och nya platser nu när jag tar studenten till sommaren. Paris ligger högst upp på önskelistan, så klart. Men de är lite läskigt att ta de där steget också. Tänkte åka med EF språkresor som visserligen är väldigt dyra men känns tryggt. Men nu fram till mina frågor, är det lätt att anpassa sig som ung tjej i paris på knacklig franska från grundskolan/gymnasiet? Hur är hösten i Paris? Tänkte åka i september fram till december, är det en okej tid att åka? Stämmer fransmännens rykten om otrevlighet och ovälkomnande? Och till sist, vad är de viktigaste att tänka på när man flyttar till Paris för första gången? Tackar för en bra blogg!

 • Molly

  Gillar din blogg, men har kanske aldirg kommenterat tidigare. Jag undrar hur du lärde dig franska. Hur du pluggat i Sverige eller i Frankrike eller bara lärt dig när du flyttade dit? Ha det bra hälsar Molly

 • Lisa

  Massor av Parisbilder sa ar jag nojd 😉 Aven nyfiken pa vad du jobbar med (om du kan beratta utan att avsloja for mycket om arbetsgivare etc) och tankar om framtiden (alltsa, de narmasta aren. Inte 20 ar framat).

 • Sammh

  Hejsan! Jag är så glad att jag hittat din blogg 😊 Jag har själv bott utomlands i sex år, Barcelona, Palma, Berlin och sedan fyra år i Luxembourg. Det är alltid roligt och givande att läsa dina inlägg eftersom jag många gånger kan känna igen mig. Kultur, språk och en helt annat synsätt, i alla fall om är ifrån lande "lagom". Jag är faktiskt uppvuxen i Ystad så inte så långt ifrån Malmö, min pojkvän är från Luxembourg. Hade aldrig planer på att bo här, jag har alltid som du längtat bort från Sverige, nyfiken på vad som finns där ute. Jag studerar distans i från Sverigem vilket går bra för tillfälligt men vet inte om kan kommer att behöva gör ett år i Sverige. Jag hade gärnat uppskattat om hur du gjorde, studerade du distans? eller lämnade du din pojkvän för att studera? Jag vet att studierna är viktiga men är rädd för att jag kommer sakna honom för mycket om jag behöver åka tillbaka till Sverige… Du skrev ett inlägg någon dag sedan om att inte ha ett "hem", jag förstår exakt vad du menar, Sverige är mitt hemland men jag känner fortfarande inte det som mitt hem längre och Luxembourg är det land jag bor i en inte mitt hem..Kneppig sits 😊 I alla fall, tack för en bra blogg 😊

 • Kristin

  Jag är nyfiken på hur det kommer sig att C känner de här "kungliga" människorna 😊 (tänker på senaste bröllopet bla) Annars tycker jag redan att din blogg har en alldeles lagom mix av allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.