C'est la vie

Utläst


I Paris Metro sitter det på vissa stationer affischer för filmen, som heter Millénium – Le film. Boken har ju slagit genom stort i hela Europa, och så även här. Men frågan är om man skulle vilja se Michael Nyqvist dubbad till franska? Nja… men jag ska helt klart se filmen nu när jag kommer hem till Sverige!

Idag läste jag ut Stieg Larsson’s Män som hatar kvinnor. Visst, den var bra. Helt klart. Men efter att ha hört diverse prisningar och kommentarer som "sjukt bra", "fantastisk", "grym författare".. etc, så kändes den inte alls så bra som jag hört. Man hade väl byggt upp en bild av den som den inte kunde leva upp till. Själva språket och hans sätt att skriva var verkligen grymt. Det var inte två sidor med detaljer på hur en stol såg ut, som det kan vara med vissa författare. Och han skriver på ett väldigt snyggt sätt. Man stör sig aldrig på berättandet och det blir aldrig rörigt eller pretantiöst. Bara bra.

Men den var ganska seg de första 200 sidorna och det var inte förrän efter halva boken som jag verkligen fastnade. Det var mycket "prat" så att säga. Men i övrigt så var den verkligen en bra bok.
Genomarbetad, noggrann och snyggt språk. Varken för mycket eller för lite.

Jag tror att Ewa har de andra två böckerna så de ska jag läsa nu också. Har dessutom hört att de ska vara bättre.
Har ni läst Millenuim-böckerna?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.