My Sweden

Through the eyes of a tourist

 

 

Vad är ett säkert kort för att ens utländska vänner ska få sig en dos av äkta svensk fika? Konditori såklart. Även Solveig fick ta del av det välkända svenska fenomenet ”fika” när hon var och hälsade på. Hon var väldigt förtjust och ville såklart prova en riktig svensk kanelbulle.

 

Jag vet inte vad det är, men jag vill liksom att mina vänner ska få den bästa upplevelsen när de kommer på besök. Som att jag gör reklam för mitt eget land och är livrädd för att de ska få ett dåligt intryck av det. Jag berättar saker jag knappt ens visste att jag kunde. ”den här kyrkan är Malmös äldsta byggnad”, eller ”den här gatan har sitt ursprung från medeltiden”. Haha, jag känner mig som en äkta guide. Jag kanske borde vara som Bruce i Welcome to Sweden? I stället för ”the guy”, kan jag kalla mig för ”the girl”. Fast det som finns att se i Malmö kan man avverka på typ en timme. Typ Västra Hamnen, Gamla Väster, Lilla Torg och… ja det är väl typ det. Malmö är litet, har jag insett senaste tiden. Fast ändå gulligt och mysigt på något vis. Men okej, jag är glad att Köpenhamn ligger så nära.

 

Förresten så var det två saker hon tyckte var märkligt:

 

1. Att vi promenerar runt på våra kyrkogårdar

2. Att man inte kan äta middag på restaurang efter kl 22

 

Ja, det där andra kan jag hålla med om, men å andra sidan så äter de flesta middag kl 18 så det hade inte lönat sig att hålla köket öppet så sent.

 

HÄR har jag förresten skrivit om Hollandia tidigare.

 

0 kommentarer

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Det där kan jag känna igen redan här i Paris (vi valde otroligt likasinnade blogginläggsämnen idag!). Jag själv går runt som en levande reklampelare för Sverige här i Paris, och hyllar det som aldrig förr. Rätt lustigt, faktiskt, men samtidigt får man en sådan stark pliktkänsla att Sverige ska "prestera". Vad är det dina utländska vänner har funnit mest givande med Sverige? sv: Aw, tack! Ja, det märktes verkligen att han uppskattade det, och det gjorde mig mäkta glad 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha, ja det såg så ut! 😊 Herregud, jag känner igen det. Mina kollegor och mitt ex vänner lär ju ha tyckt att jag var riktigt jobbigt patriotisk ibland 😉 "Sådär är det inte i Sverige", "i gör vi så…". De tycker att det är rent och att folk är trevliga. Dessutom att v har massor med natur och nära till hav/sjöar. Min tjejkompis älskade typ ICA för att det fanns så stort utbud och så bra grönsaker, hahaha. Men alltså, jag ÄLSKAR ju våra mataffärer så jag förstår henne verkligen 😊

 • Anna

  Jag älskar att ha besök! Man ser som sin hemstad genom nya ögon; besökarna lägger ofta märke till saker som man själv bara skyndar förbi eller inte lägger större notis vid. Dessutom kommer man iväg på de där „turistgrejerna“ som man annars lätt bara skjuter fram. Jag bjuder dock helst på lokalt fika. Chokladbollar och kanelbullar kan de ju lika gärna äta hemma; tacka vet jag Sachertorte och Apfelstrudel 😉

 • Christine&OtherSweetStories

  Precis så är det! Det är trevligt. Jo det är klart, men om jag får utländska gäster till Sverige så bjuder jag gärna på svenska delikatesser. Det kan de ju inte riktigt äta hemma 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.