C'est la vie,  Home Sweet Home

Sjukstuga och julstuga

Ny månad, ny sjukskrivningsperiod. Det var inte länge jag fick hålla mig frisk efter monsterförkylningen förra månaden och förra veckans böld-fest för nu ligger jag här i sängen med ännu en omgång av ett envist virus. Mitt immunförsvar hade inte en chans den här gången heller. Tyvärr har jag fått sjukanmäla mig både idag och i morgon för jag känner redan nu att jag troligtvis inte kommer må sådär överdrivet mycket bättre under morgondagen. Tydligen hade de blivit oroliga på jobbet när jag inte dykt upp eftersom att sms:et jag skickade i morse inte kommit fram till någon av de fyra mottagarna.

Idag är det alltså säng- och soffläge som gäller. Det händer inte så mycket roligt här kan jag tala om. Jag har sett klart på ”Jalla! Jalla!”, läst ut ännu en bok, blivit glad av att läsa om att tredje säsongen av ”Ring min agent!” släpps på Netflix efter nyår, gett den sista smörjelsen till min pelargon (den kämpade på länge men nu är det död) och ätit blodpudding. Livet leker med andra ord.

För att ändå flika in med någonting positivt så får jag väl vara tacksam över att jag blev sjuk nu och förhoppningsvis (*knackar tre gånger i nattygsbordet*) håller mig frisk hela julledigheten. Plus att jag har mat hemma och slipper gå ut i kylan, och med julpyntet här hemma åtminstone sitter och ugglar i en mysig lägenhet.

Köksfönstret. Där hänger ljusslingan som oftast får sitta kvar hela året. Den lilla granen köpte jag på Ö&B, likaså de batteridrivna ljuskulorna och det röda pärlbandet. Jag borde köpa julgranskulor men har inte hittat några i mindre format som är fina. Tips kanske?

Ingen jul utan en julstjärneblomma. Jag ska nog köpa en till som får stå i köket.

Jag och farmor två år innan hon gick bort. Fotot är taget under min brors konfirmation och jag fick denna bilden inramad av farfar, som gick bort i fjol, men ramen gick sönder så jag satte den i en ny ram. Nu står där tre änglar på min farmors gamla sekretär <3

Det är bara stammen kvar av min pelargon och den får nog vara så tills jag orkar göra någonting av all jord. Jag satte en stickling med de sista två kvarvarande löven i vatten, men jag tror helt ärligt inte att det kommer funka. It’s long gone… #RIP

Nu ska jag se på någon tramsig komedifilm. Som sig bör när man ligger hemma och snörvlar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.