C'est la vie

Rushing through Champs Elysées


Albert tog denna bilden på mig. Lite suddig men annars en fin bild tycker jag.


Sockersöta Emelie. Alltid lika glad och snäll. 🙂

Jag är glad att jag tog jeans igår. För annars hade jag nog frusit ihjäl! Sommaren tog ett uppehåll igår. Har inte varit ute ännu idag, men jag gissar att det är runt 16-17 grader. Igår var det svinkallt.
Vi var ju på teater. Ehh… jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Den var väldigt… speciell. Och jag fattade typ var 5:e ord. Till slut orkade jag inte ens anstränga mig för att lyssna. Kunde bara tänka på hur kalla mina stackars tår var, och då blev det ganska tråkigt. Jag och Emelie applåderade när det var slut… för att det äntligen var just slut! Haha! Visst var de duktiga, men pjäsen var alldeles för skum för att jag skulle fastna för den.

Efter det åkte vi med hennes finska vänner(Emelie är finsk/svensk) till Marais. Vi gick till en pub och satt där och pratade och hade det trevligt. När jag skulle hem blev det helt tokigt. Alla skulle betala sin nota så jag fick vänta på de jag skulle ha sällskap med eftersom jag inte hittade till Metron. När vi kom till Chatelet, så hade den sista metron gått och det var stängt. Metron går bara till kl 1 här på fre-lör. Jag kunde alltså inte ta mig till Etoile(för er som inte känner till Paris alls så är det en bit från Chatelet, som ligger förbi Louvren, till Triumfbågen)! Och min nattbuss skulle gå från Triumfbågen om 20 minuter. Kände mig helt panikslagen. Vad skulle jag göra då liksom? 
Men Emelie’s snälla vänner hjälpte mig hitta taxistationen så jag kunde ta en taxi till Etoile och hinna med bussen. Höll på att skita på mig av nervositet när jag satt i taxin och det var rödljus längs hela Champs Elysées! Ville bara ropa ut "Gasen i botten för fan!", men jag vet inte hur man säger det på franska…
Jag fick betala 11,50 euro och hann precis med bussen med en minuts marginal. Hade jag missat den så skulle jag fått stå där i en timme och vänta. Ensam. En jäkla tur alltså!

Jaja, en trevlig kväll allt som allt iafl. 🙂 Jag och namn alltså, minns inte vad alla hette. Föruton Emelie’s kille Albert, som jag pratade en del med. Men alla Emelie’s vänner var supergulliga. Det var även amerikanare, fransmän och italienare med i gänget, så hela kvällen blev det en salig blandning mellan franska, svenska och engelska. Haha!

Idag har jag inte gjort så mycket. Vi åt nyligen en god lunch men grillad lax och räkor. Mums! Nu ska jag fortsätta titta på Djävulen bär Prada. Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.