Okategoriserade

Plagg med historia

Jag hittade ju som sagt lite gamla glömda kläder i förrådet igår. Vissa var glömda av en anledning(ibland undrar jag om det var modet som var ett misstag eller min klädsmak då..?) och de ska jag skänka eller sälja.
Men jag hittade även några godbitar som jag nu som blivande fattig student ska återanvända. Idag har jag tvättat, tvättat och tvättat. Och titta vad jag hittade!

Ponchon är ju höstens grej och denna köpte jag för säkert fem år sedan på Lindex och då använde jag den nog inte mer än 1-2 gånger. Jag hade tänkt köpa en nu men nu slapp jag ju det. Lucky me. Den är ju dessutom roströd. Höstens färg. Eller ja det är ju höstens färg varje år men de får ju alltid det att låta som att det är alldeles nytt och revolutionerande.

De andra plaggen är dels den första koftan jag köpte som inte var i bomull eller syntetmaterial. Kashmiiirrrr är denna gjord av. Så fiiint(sorry har fått kritik av missnöjda för att jag numera bara pratar ”stockholmska”, som att de ens vet skillnaden mellan 08-dialekt och rikssvenska, som jag då talar. Så jag försöker bejaka min dialekt och bre på lite. Känna efter om jag vill vara Lidingö:are eller Söderböna) tyckte jag att det var när jag köpte den. Jag köpte den på rea(det är ju bara då vi bloggare som inte får betalt för att göra reklam för KyssJohanna, har råd att köpa koftor i fint material)La Redoute för länge sedan.

Den beiga tunikan är från H&M. Ser ni på lappen? Organic cotton. Ett av de första ekologiska plaggen de lanserade. Jag var väldigt miljömedveten då och hade en fas då jag nästan ville rösta på Miljöpartiet. 
Numera nöjer jag mig med att panta flaskor och återvinna tidningar och hoppas att världen inte kommer gå under innan jag dör.

Ja där hade ni lite garderobs-historia. Det är ju nästan vintage. Eller ja, om de varit några decennium äldre då. Men ändå. Sådant gör man sig inte av med inte. Plagg med en historia.

Känner ni igen er? Sparar ni också eller slänger ni och köper nytt?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.