Paris Tips

Petit Bateau


Petit Bateau i mitt kvarter, avenue Victor Hugo i 16:e arr. För övrigt en väldigt mysig gata att strosa på från Triumfbågen ända till rue Longchamps.

För er som planerar en resa till Paris i vår/sommar och har småttingar att köpa kläder till(eller kanske syskonbarn, kusinbarn, syskon, vänner som har barn etc), så måste jag tipsa om barn-butiken Petit Bateau(=liten båt). Det är en fransk kedja med otroligt söta barnkläder, de ligger lite överallt.

Det är ganska dyrt men kvaliteten är helt otroligt bra. Sömmarna vrider sig aldrig och man kan tvätta hur många gånger som helst innan de ens börjar se använda ut. De har dessutom grymt söta små bodys. Jag köpte en till min bästa väns nyfödda i vintras och hon älskade den. Nu är den nog för liten men jag hoppas att hon kunde använda den länge ändå.

De har även kläder för äldre barn men de kan man lika gärna köpa som vuxen med. Bastoppar, nattkläder, blusar etc. De har upp till ”18-20 år” tror jag, men de passar dig som har storlek 38/M i vanliga fall!
Super va?

Tydligen finns Petit Bateau på Åhlens City i Sthlm…? Men för er som inte bor i storstaden så kan det ju vara roligt!

0 kommentarer

  • Karin M

    Åhh, var sentimental jag blir, detta var favoritbutiken till att köpa och skicka hem söta bebiskläder till mina systerdöttrar när jag bodde i Bordeaux i förra året!! Jag saknar Frankrike!! Men din blogg gör det lite enklare med saknaden, tack! 😊

    Kram Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.