Culture Paris/France

Out for dinner

Det blev middag ute igår. Fixade till mig lite och mötte upp med Christophe, sen gick vi till ett väldigt mysigt ställe på Victor Hugo. Sallad med färsk rökt lax blev det för min del.
Det var trevligt med lite lyx en vanlig och tråkig tisdag. Tänk, i Sverige gick jag på restaurang typ varannan månad. Visst fika gjorde man ju men det närmsta jag kom till restaurangbesök var typ Jensens Böfhus.
Här gör jag det minst en gång i veckan! Men det är inte samma kultur i Sverige som här. Där var det hemmamys på söndagar. Man hyrde en film och lagade middag hemma.

I Paris är söndagar en typisk ”äta ute-dag”. Visst är jag inte ute varje söndag men det är ju en trevlig grej. Man unnar sig sådant här, oavsett om det är måndag eller lördag. Istället för att alltid dega i soffan. Jag undrar hur jag kommer vara när jag väl flyttar tillbaka till lilla Malmö. Kommer få tvinga folk att gå ut och äta med mig, haha! Jag älskar mina svenska vänner men några av dem är rätt så… eh hur ska man uttrycka sig… bekväma. 😉

Går ni ut och äter ofta?

5 kommentarer

  • Amanda

    Äta ute är trevligt, men jag gillar att laga mat hemma också. Ute blir det kanske 2-3 gånger i månaden, man ska unna sig det! =)

  • Karin i Nice

    Mysigt det låter!

    Jag äter ute rätt ofta hemma i Sverige, eller ja, en gång i månaden i alla fall. Här äter jag oftast på residenset på kvällarna, mest för att det är ekonomiskt och trevligt att äta med de andra på våningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.