Culture Paris/France

Nya matupplevelser


Till lunch i förrgår: Sandwich med skinka och Brie. Säga vad man vill om fransmännens matlagning(som häromdagen när det serverades kött här hemma… med haricot vert… bara. Ingen sås ingen potatis… öhh.), men sånt här kan de. Finns alltid färsta smörgåsar av alla dess slag i matbutikerna. Med kyckling, med skinka, tonfisk… Och de är riktigt goda! Mums. 🙂

De som känner mig vet att jag är ganska kräsen. Det är en hel del saker jag aldrig lärt mig att tycka om. T ex ketchup, senap, sardiner, sardiller, iller… nej jag skojar, men all sån där fisk som är lite slemmig. Ansjovis typ.
Jag gillar heller inte för rött kött, mögelost, svamp, paprika, kaviar… etc etc. Allt sånt där som de flesta gillar.

Men sen finns det det jag faktiskt lärt mig tycka om de senaste åren. Och det är en hel del så jag är faktiskt ganska stolt över mig själv för det. Avokado, majs, ost(det åt jag inte förrän för typ 4 år sedan), keso, pesto, spenat, broccoli, äggula. Och en massa annat.

Och sen jag kom hit har jag börjat äta ännu mer, och inte vara så pjoskig med märken(där är jag märkesnörd… aldrig att jag skulle köpa Euroshoppers köttbullar!) jag inte känner till. För det gå ju liksom inte här… man känner ju knappt till något alls! Haha. Har lärt mig äta alla möjliga sorters korvar, haricot vert(hur kunde jag inte gilla det innan?!), champignoner, camembert, ärtor. Och andra saker jag nog inte skulle provat på hemma.

Men jag önskar ju att de kunde variera sin kost lite. Man klarar sig inte så bra på grönsaksgrytor, vitt bröd och haricot vert-sallader. Som häromdagen hade vi en gryta med zucchini i tomatsås. Endast. Jag var tvungen att be om lite skinka. Man svälter ju i princip! Då stekte han några biffar… och så bara det och grönsaktgrytan. Igår hade vi grönsaksgryta igen. Fast med kokt potatis åtminståne. Men man blir ju inte mätt, inga proteiner! Jag är hungrig typ jämt. Och så det eviga vita brödet.
Jag skulle kunna döda för ett par skivor Kavring med Bregott och prästost! 

*drömmer mig bort till en frukost med fullkornsbröd*

Min magkatarr har kommit tillbaka och jag tror jag har järnbrist. Behöver jag säga att energin inte är på topp?
Nej det är tur att jag byter familj om 2 veckor… för jag hade aldrig pallat detta i ett år! Visst kan man anpassa sig och anamma en annan matkultur, men det är svårt att gå från det jag är van vid till vegetarisk kost och saker min mage inte blir mätt på. Sen de sena middagarna… det är jobbigt. Som igår åt vi kl 21. Nog för att jag inte är den som äter middag kl sex hemma, men det är way to late.

Okej, nu har jag gnällt färdigt för idag! 😉 Jag har en meritförteckning att skriva på franska och sen ska jag maila lite viktigheter. Talk to you later!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.