Home Sweet Home

Ny möblering och lite renovering

Ett skepp kommer lastat med bilder från vår senaste ommöblering/mini-renovering. Jag gillar inte att ta för givet att ni som läser har full koll på allt som läggs upp här i bloggen, för det känns självupptaget, men kanske minns några av er att vårt hem nyligen var under ombyggnad?
Annars kan ni läsa det inlägget här -> Semesterrenovering.

Nu tänkte jag i alla fall visa resultatet!

Före:

Det större hörnrummet var vardagsrum och TV-rum, vilket funkade bra till viss del men det var inte så mysigt. Plus att det var svårt att ha balkongdörren öppen när vi såg på TV på grund av stöket utanför. Om någon ville stänga om sig för att den andra lagade mat eller skulle sova försvann mycket av dagsljuset från övriga delen av lägenheten. Matsalen satt vi inte i så ofta bara vi två och akustiken gjorde att det vid middagar med många människor blev väldigt gapigt där inne.

Därför bestämde vi oss för att byta rakt av. När M föreslog att vi skulle börja flytta tunga möbler en kväll kl 21.30 kompromissade vi med att ta upp en matta från förrådet som ett första steg, och starta projekt ”Ommöblering” dagen efter.

Resultatet:

När vi väl hade monterat ner TV:n och hyllor var såklart väggen full av fula hål och eftersom att vi redan hade pratat om att måla om det rummet blev det naturligt att göra det medan vi ändå var igång. Jag hade nog kunnat vänta någon vecka för att få en lugn semestervecka utan kaos i hemmet, men så fungerar inte min sambo. När han får en idé ska det göras NU-NU, som sagt. Vilket såklart är en väldigt bra egenskap de flesta av dagar, saker blir gjorda. Mindre bra när det ska monterat upp någon tavla precis när vi ska äta middag.

Vi ville ha en färg som kompletterade de som kakelugnen målats med och hittade en lavendellila färg med grå toner som vi smackade på väggen. Jag tycker att det blev väldigt bra! Även fönsterbänkarna målade vi om. De gröna gardinerna fick rummet att se mesigt och opersonligt ut, så vi bytte ut dem mot mörkgrå som vi redan hade. Mattan ska vi byta ut så fort vi hittar en som passar bättre med färgerna.

TV-rummet hamnade således i det mindre rummet och jäklar vad det blev bra där. Gemytligt och inbjudande. Tavelväggen behöll vi där och väggarna har vi inte gjort någonting med. Dessutom kan man stänga om sig där utan att ta bort ljuset från köket och övriga lägenheten (som ligger mot gården och inte får lika mycket dagsljus).

Mattan har legat uppe på min vind i flera år och väntat på att få en värdig plats i hemmet. Det är en äkta ullmatta som kommer från mitt barndomshem. Jag tycker att den gör sig bra där tillsammans med den mörka soffan. Vi ska hitta ett nytt soffbord också i stället för glasbordet vi tidigare hade. Det blev så tröttsamt att torka av det hela tiden. Nu får sittpuffen och en bricka agera tillfälligt soffbord.

Att renovera tillsammans har för oss blivit som parterapi. Vi peppar, uppmuntrar, hjälper och berömmer varandra. Kompletterar den andras styrkor och svagheter och möter dem med ödmjukhet. M fick göra saker och ting på sitt vis med det som var viktigt för honom, och jag fick spika upp tavlor utan att använda måttstock och vattenpass. Vi klarade oss genom det utan att bli osams en enda gång. Jag blev riktigt stolt över oss. Som M sa, ”detta var sista steget för att skapa vårt hem tillsammans”. Det tyckte jag var fint.

Nu trivs jag riktigt bra här och med ett så mysigt vardagsrum/TV-rum är det okej att hösten är på ingång. Där kan jag sitta varje kväll och sträckkolla på serier.

På tal och serier så ska jag nu fortsätta mitt Gossip Girl-maraton. Den här helgen har gått lite för snabbt och jag är inte riktigt redo för måndag i morgon. Hade behövt en dag till av ledighet för att göra ingenting alls. Min kropp märker av att dagarna blir kortare så jag är väldigt mycket tröttare på morgonen. Idag vaknade jag först kvart i nio och somnade sen om till halv elva, trots att jag somnade innan midnatt. Det får bli en lugn vecka med fokus på träning, matlagning och vila, vilket passar bra såhär veckan innan löning och semesterresa.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.