C'est la vie

Not always with pure intentions

 

 

Jag råkade glömma min jobbdator på bussen förra veckan. Väldigt smart av mig. Datorn hittades som tur var av någon och lämnades till busschauffören. Tyvärr verkar han ha haft en baktanke eftersom hans bror (?) kom och lämnade den till hittegodset och tydligen hade gjort klart för personalen att han förväntade sig en hittelön. Vad hände med att göra en bra sak utan att förvänta sig någonting tillbaka? För mig är det helt normalt att lämna in saker som inte är mina egna. Jag hade aldrig förväntat mig att få pengar för det. Han ville promt prata med mig när de ringde från bussarnas hittegods (för att han ”ville höra att det verkligen var jag och inte litade på personalen”… haha, alltså vissa personers iq-nivå!?) och jag märkte direkt att han förväntade sig att jag skulle erbjuda en ersättning. Personalen där sa att de skulle ta ett snack med chauffören då han som tjänsteman inte får kräva ersättning. 

 

Anyway, viktigast är att jag fick tillbaka den. När jag hämtat datorn och kom till centralen upptäckte jag däremot att alla tåg till Köpenhamn var inställda, så jag mailade min chef och meddelade att jag jobbar härifrån idag. Jag har suttit på Starbucks sedan nio och knapprat på datorn men nu är jag hungrig så jag ska dra hem och äta lite lunch.

 

Btw, jag måste tipsa er om en helt underbar låt som gör mig glad just nu. Lyssna och njut:

 

 

 

0 kommentarer

  • Ellinor

    Man slutar aldrig att förundras över människor…Tur att du i alla fall fick tillbaka den. Bara det är en positiv överraskning i sig 😉 Man får, som i de flesta andra fall, försöka att se det bra- och positiva i situationen. Även om dagens arbetsdag inte blev som förväntat låter det ändå som om den var ganska ok. Varje gång jag tänker på Starbucks tänker jag på de otaliga timmar vi spenderade där för alla dessa år sedan. På tal om Paris så bokade vi dessutom en resa dit över påsk. Skall som alltid bli underbart att komma tillbaka och nu också få visa Markus denna fantastiska stad. En lång kommentar som svävade iväg. Vad jag egentligen ville ha sagt är att den där låten är fantastisk! Ha en fortsatt fin dag. Kram

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Hahaha, alltså människor idag. Giriga som få. Visserligen vet vi ju inte hans bakgrundshistoria, han kanske har det mycket svårt och verkligen hoppades på lite extrapengar. Däremot är det där ett väldigt oartigt sätt att göra det på.

  • tommy

    hade förstått om de var en privatperson men de som jobbar där ska inte ha betalt möjligtvis en blomma för du blev väl glad att han hittade den å de inte var någon som stulit den ? 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.