C'est la vie,  Music & Culture,  Stockholm

När solen ligger lågt över gatorna på Södermalm

Om jag hade fått välja valfritt område i Stockholm att bosätta mig i, så skulle det bli de mysiga kvarteren kring Mariatorget på Södermalm. Jag tycker att det är så charmigt där med de branta gatorna som går ner från Götgatsbacken, små lokala butiker och alla uteserveringar där folk sitter och njuter i solen. Ungefär sådär gemytligt och harmoniskt som några av bilderna talar för att det är. I alla fall enligt min egen åsikt. Kanske har ljuset stor betydelse också, och det faktum att jag själv inte bor i Stockholm. Jag kan tänka mig att ni som struttar runt på dessa gator blir lite blasé efter alla år. Ungefär som jag kunde bli i Paris.

Dessa bilder tog jag när jag var i Stockholm tidigare i höstas. De får mig att sakna huvudstaden. I vår, när jag lyckats få ordning på ekonomin efter semester och julklappsinköp, tänker jag att det får bli ett nytt besök där. Jag trivs ju väldigt i Stockholm där när jag väl tar mig tid att åka upp.

 

Förresten! Såhär en trött torsdagsmorgon måste jag tipsa om en himla skön och vacker låt. Jag upptäckte den via någon lista på Spotify som jag lyssnade på för att kunna sova, sedan hittade jag originalversionen på YouTube. Lyssna och njut under din tåg eller bussfärd till jobbet. Den instrumentala pianoversionen är helt underbar den med. Sådan där perfekt musik när man skriver, pluggar eller kanske strosar fram på en mysig gata i ett varmt sken från solen som ligger lågt på himlen.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.