Paris

Nåja, vad är väl en dag på slottet?


Bara en liten del av parken…


Slottet


Mysiga labyrinter och gångar med perfekt ansade murar av gröna blad.


Det finns även caféer där man kan sitta i skuggan under ett träd och äta en dyr sallad.


Eller lägga sig på en filt under de lummiga träden och kramas med sin kärlek, eller läsa en bok.

I vår ska jag ta mig ut till Versailles igen. Förra sommaren åkte jag och Christophe dit men vi tänkte inte på att det var måndag och slottet var stängt. Så det vill jag såklart se nu. Parken är helt fantastisk så har ni inte varit där och planerar några dagar i Paris i vår eller sommar så kan jag verkligen rekommendera er att åka dit. Det är kanske lite stressigt för en tredagars-helg, men om ni är där 5-6 dagar och är kultur- och historieintresserade tycker jag att det är ett måste.

Tänk bara på att det kan vara väldigt mycket folk på helgen. Bäst är det att åka dit mitt i veckan, ganska tidigt på dagen. Sen på sommaren är det varmt så ha med vatten och en hatt för att slippa få solsting.

På deras hemsida kan ni se öppettider, prislista och annat. På måndagar är det dock stängt på slottet, precis som många andra attraktioner i Paris.
Alla svenskar under 26 år går in gratis med sitt pass!

0 kommentarer

 • Sofia

  Åh Versailles är ju underbart! Finns en minikopia utanför Berlin som heter Sansouci, ska ta mig dit när det börjat blomma lite mer.

 • Sandra

  Åh, jag älskar detta inlägget. Versailles är mitt nirvana typ. Jag har varit där sex gånger och längtar tills jag kan komma dit igen 😊 Något man måste tänka på dock är att under högsäsong och de dagar de har igång fontänerna eller musik i parken så kostar det att gå in, även för oss eu-bor. Dock värt det!!

 • Mia

  Jag har fortfarande inte Louis lya.. Nästa gång!

  Och angående jobbet så är det inget sånt alls. Men det finns inget specifikt, jag kommer söka precis allt inom min bransch. Så hör du om något, hojta gärna till!

 • Christine

  Sandra: Jag satt och funderade och försökte minnas om vi betalade inträde när vi var där. Har ett svagt minne av att vi inte gjorde det, men kan ha fel 😊 Och ja, det är verkligen värt det! Betalar hellre för Versailles än Louvren om jag ska vara ärlig…

 • christin

  Dit vill jag också, se alldeles underbart mysigt ut! Tänk när man kan ligga i gräset och läsa bok här i Sverige snart igen 😊

 • mikael

  Har aldrig sett bilder från själva området. Häftigt
  Spännande att tänka sig in hur livet kan ha varit där på 1700- talet. Tänk arbetet med att tända och släcka alla ljus =)

  Pannkakor is the shit 😊

  Träffade faktiskt min fru på nätet. Hade dejtat några stycken innan men när jag träffade min fru så var det kärlek direkt. Tur att hon var så framåt och ville träffas igen … för annars hade det nog aldrig blivit nåt. Jag är liksom för mesig =)

 • tess

  ååååh, de va ju mitt "hemmaplan" för några år sedan.. saknar.. måste ta mig tillbaka nån gång snart o bara vandra runt o minnnas 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.