My Sweden

My Childhood Home

Mitt barndomshem (Kvarnby i utkanten av Malmö) är till salu. Det var en vän till familjen som tipsade om att annonsen låg ute på Hemnet. Jag var ju såklart tvungen att kika på det! Jag bodde där från att jag var tre år, tills jag flyttade hemifrån när jag var 19. Sedan såldes det ett par år senare eftersom det bara var mamma som bodde där. För att vara ärlig kommer det huset alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och det finns dagar då jag önskar att det fortfarande fanns kvar i familjen. Jag saknar den härliga trädgården, poolen och vardagsrummet som alltid badade i solljus alla tider på dagen. Känslan en varm sommardag då man gick ut barfota i det daggfuktiga gräset kommer alltid finnas där. Festerna i källaren minns nog alla mina vänner. Eller så gör de det inte snarare, hehe.

De har sparat nästan alla originaldetaljer, förutom några saker. Till exempel hade vi ett stort och vackert valnötsträd (perfekt på vintern, vi behövde inte köpa nötter till julbordet, hehe) på framsidan. Jag hoppas innerligt att de förra ägarna har tagit det med sig och inte huggt ner det. Sedan var det från början stora fönster utan lister i glaset. Annars ser det i princip likadant ut, förutom att de tapetserat och målat om. Marmorgolven och parkettgolvet i vardagsrummet är så vackra.

Jag kanske ska göra som Zlatan och köpa ut det till överpris? Fast då måste jag bara få tag på några miljoner först. Det är synd att jag befinner mig utomlands, annars hade jag velat gå dit på visning!

0 kommentarer

  • G I N A ~

    Att du kommenterade mitt inlägg gjorde mig väldigt glad! Glad över att någon läste det. Även att de finns fler som jag. Jag känner inte många människor som lider av depression eller ångest, så de vet oftast inte vad jag pratar om. (Är inte glad över att du går igenom samma sak, utan mer att man kanske har hittat någon som man kan prata med?) Jag tycker de är bra att du pratar med din farmor och jag tror att hon finns där. Även om du inte får någon respons. Är heller inte speciellt religös men de känns bra att tänka på alla alternativ man kan komma på. Hoppas du har en underbar söndag. Kram!

  • Ellinor

    Det är speciellt det där med ens barndomshem. Precis som du skriver kommer det alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag är glad att pappa fortfarande bor kvar i vårt hus men bävar för den dagen han säljer det. Just nu är det bara han och min syster som bor där och hon börjar bli så pass stor att det om bara några år är dags för henne att stå på egna (bostads)ben också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.