Okategoriserade

Me, Myself & I

 

 

Jag var alldeles för trött igår kväll för att orka åka ner till 6:e och ta ett glas med min vän. I stället åt jag blinis med lax till middag och toppade det med mina goda vänner Ben&Jerry’s. Jag somnade någon gång vid halv ett och vaknade halv elva. Jag antar att jag behöver ta igen lite sömn. Efter en hektisk helg i Sverige och en stressig vecka på jobbet, känner jag verkligen ett behov av att ta det lugnt och vara lite för mig själv i helgen. Vissa fredagskvällar är det roligt att hitta på någonting efter jobbet, men jag måste ta mig egentid ibland. Inte prata, lyssna eller anpassa mig efter andra. Annars blir jag grinig, trött och irriterad. Jag tror att det är viktigt att kunna vara bekväm i sin ensamhet. Det har tagit mig några år att faktiskt kunna vara ensam utan att tänka att det är någonting negativt, och utan att känna mig illa till mods med det. 

 

Om jag inte är bekväm med mig själv, vem ska då vara det?

 

 

 

0 kommentarer

  • Emelie

    Där sade du något verkligen viktigt – att njuta av att vara ensam med sig själv. Också en ny insikt jag fått, och äntligen insett lyckan i. Så avslappnande att äntligen vara så trygg i sig själv… Sedan blir det ju liiiite lättare med glass också, haha. Själv är jag ett Ben & Jerry’s-monster, älskar dem!

  • em - Berlin, Berlin

    Det där är precis vad jag jobbat på de senaste månaderna! Vilket uppvaknande att inse det, är jag inte bekväm med mig själv så är jag det inte med någon annan, eller på någon annan plats. Det krävs övning. Jag har känt det där negativa i att vara själv i så många år. Men jag har ändrat inställning och mår så mycket bättre. Tänker öva ännu mer. Tänker såklart inte sikta på att bara umgås med mig själv hela tiden 😉 men att se sig själv som ett lika värdefullt umgänge som andra vänner!

  • Linda

    Jag har stort behov att vara ensam och tycker inte det är något jag ska behöva ’förklara och ursäkta’ mig inför andra för. Det är så många som bara flänger runt och verkar liksom inte reflektera över sitt liv eller situationer som uppstår. Jag måste smälta allt ibland och bara vara. Det tycker jag är en fördel att ha det behovet. Så otroligt bra skrivet av dig den sista meningen i inlägget. Har inte tänkt på det så innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.