My Sweden

A few Pics from Sweden

 

 

Jag tog inte så mycket kort när jag var i Sverige, utan var nog mer inställd på att njuta av stunderna i stället för att fotografera dem. Jag åt rätt mycket under mitt besök. Drack kaffe (herregud vad svenskar är bra på att göra kaffe säger jag bara!), mumsade på bakelser och åt god mat.

 

Några saker jag tänkte på när jag var hemma var:

 

… att sockerpåsarna på kaféer är mindre än i Frankrike (fransmän har ju socker på allt i princip)

… hur förvånad jag blev över hur många som refererade sina åsikter till ”man”, i stället för ”jag”. Ibland kändes det nästan lite konstigt. Är det för att vi överlag i Sverige aktar oss för att säga ”jag tycker det här”? 

Är det någon annan som tänkt på det eller är det bara jag?

… att folk är så himla trevliga (oftast) i butiker och på kaféer. Vilken service ibland alltså!

… de svenska killarnas oklanderliga stil. De är mer stilmedvetna och allmänt fräschare/vältränade än fransmännen. Och 10 cm längre än franska killar i genomsnitt. 

… alla miljoner trender folk hakar på vare sig de vill eller inte. Überhälsosamma dieter, mössor mitt på huvudet som inte har någon funktion, nya råvaror (min kusin berättade om att silverlök tydligen är den nya gullöken…?) etc etc… Så var det inte för 2,5 år sedan. Eller var det det?

… hur ren luften är. 

… att man kan få ett stor glas cola för inga pengar alls. Här i Paris kostar en flaksa på 20 cl typ 5 euro.

 

 

Nej, nu tar jag helg. En runda på stan börjar jag den med, och sedan får vi se vad som händer ikväll. Jag är ganska trött, men skulle vilja träffa en vän som ska flytta från Paris. Vi får se hur mycket jag orkar.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • teruko

  Håller fullständigt med om det som jag tycker är en ren olat, detta ständiga "man" i stället för jag. Måste bottna i någon sorts rädsla för att sticka ut?Tycker också att folk är generellt betydligt trevligare här än i Frankrike i olika serviceinrättningar. (Trevligare ju längre norr ut i Sverige du kommer enligt mina erfarenheter, men de kan ju vara missvisande) Trevlig helg!

 • Elin S

  Jag måste bara få säga hur mycket jag älskar din blogg! Hittade den för ett tag sedan och har sedan dess plöjt igenom det mesta av dina arkiv. Tycker att du skriver så tänkvärt om din vardag och väldigt inspirerande! Gillar också att titta på alla vackra bilder du tar och tycker att du är väldigt naturligt vacker 😊 Har tipsat många av mina vänner om din blogg, hoppas du fortsätter blogga länge! Kramar

 • Christine&Paris

  Haha, vad roligt! Tack snälla, vilka fina komplimanger. De går rakt in i hjärtat 😊 Så länge som så gulliga människor som du uppskattar det jag skriver om, kommer jag blogga på. Ha en riktigt fin helg! Kram på dig

 • Christine&Paris

  Ja jag förstår inte det! Det är många unga också, i min ålder. Upprepade gånger under samma fras "man är ju rätt trött då man inte kunde sova i natt, och nu ska man ju äta middag sent…". Haha, helknäppt ju! Ja, helt klart! Vi har en helt annan serviceanda i Sverige tycker jag, mer avslappnad med och inte så värst formellt. Jag gillar det. Tack, detsamma till dig. Glad Påsk!

 • em - Berlin, Berlin

  Hittade också din blogg nyss och tycker det är jättekul att läsa! Kan inte låta bli att fnissa lite åt listan, jag känner igen det! Alla små och stora trender som varenda en verkar haka på. Den fantastiska kundservicen! Folks känsla för stil (och inredning! Ingen slump att Ikea är svenskt). Hoppas du har en skön påsk!

 • Carina

  Hahaha, är just nu på besök hemma i Finland och efter flera år i Madrid känner jag igen många av de där sakerna: – Väldigt vänlig betjäning (fastän folk utanför jobbet är ganska otrevliga, men de anstränger sig på jobbet för att vara trevliga) – Mat-trender, som ibland kan verka lite absurda. Just nu är det 5:2 som gäller, och en massa fett ska man äta. Men inte mår folk bra ändå, de har inte fattat att man ska äta normalt men kontrollerat, som de gör och alltid gjort i Spanien.

 • Simone

  Det här med "man" låter ju himla konstigt, men det är nog sant det du säger! Det skulle säkerligen kunna vara kopplat till kön. Kvinnor garderar sig mer än män gör just för att försiktigt föra fram vad det är man vill säga. Den där "kondommössan" har jag heller inte förstått.

 • Christine&Paris

  Ja men precis. Det känns lite som att folk äter sig proppmätta. och sen chips, godis och glass på kvällen innan de går och lägger sig. I stället för lite av varje och mycket grönsaker.

 • Karin

  Visst blir man förvånad över hur otroligt STILMEDVETNA alla är hemma i Sverige (iaf i sthlm), helt sjukt blir lika förvånad (och inspirerad/ruinerad) varje gång jag åker hem haha

 • Christine&Paris

  Ja, eller hur! Vi har bra koll på det där i Sverige 😊 Själv har jag nog utvecklat en ganska tråkig stil à la parisienne, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.