My Sweden

Lyckan av att få komma hem

 

 

Många av er som läser skulle nog gärna vilja komma hit till Paris just nu. Staden med så många möjligheter, goda bakelser och vackra byggnader. Själv önskar jag just nu att jag var någon annanstans. Helst i Sverige. Jag räknar ner dagarna tills jag sitter på det där Air France-flyget med destination Kastrup. Ännu mer tills Öresundståget rullar in på spår 1 på Malmö Centralstation. Pirret över att få en varm och kärleksfull kram av mamma. Känslan över att bli förstådd och få prata sitt egna språk som det är det mest självklara i världen. Smaken i munnen av svensk mat. Doften av blöta löv och frisk luft. Frihetskänslan av att få sätta sig på cykeln och susa in till stan för en efterlängtad fika med en saknad vän. Ljudet av tystnad utanför fönstret.

Lyckan över att få ”komma hem” ett tag.

 

Det längtar jag till just nu.

 

Vad längtar ni efter?

 

 

Nu måste jag fixa med lite grejer här hemma. Vid ett ska jag träffa Linda för en efter-lunch-fika. Det ska bli mysigt, särskilt när vädret är såhär deppigt…

 

 

0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Till skillnad från dig så längtar jag just nu bort 😉 Nog för att jag precis varit i Berlin och har en stundande helg i just Skåne att se fram emot, men jag vill gärna hinna med minst en utlandsresa till i år…vi får se vad och om det blir någonting. Tänkte på det häromdagen när jag gick och sparkade de vackra höstlöven framför mig. För ungefär ett år sedan var jag nere och hälsade på dig i Malmö och det var verkligen en sådan fin helg och när vi gick där genom allén blev jag så upprymd av allt det vackra. Nog för att hösten är mörk och kall, men den är också väldigt, väldigt vacker! Kram

 • Maria

  Anländer till Paris om cirka tre veckor! Har varit där tidigare men då under sommarmånaderna, det vill säga vid sol och värme i augusti. Hur bör resegarderoben se ut månadsskifte okt/nov? Kan man ta med sig kappa och stövlar från Sverige eller är det fortfarande så pass ljummet att det kommer bli för varmt om dagarna. Fashionistas i Paris gör ju det i augusti redan så känns lite tryggare att fråga en svensk boendes i stan 😊

 • Christine&Paris

  Hej Maria! Det är svårt att säga för det kan skifta väldigt mycket. En dag 10 grader som känns som 6 grader eller så kan det bli 17 grader och sol. Jag har gått både i stövlar och ballerinaskor i november… Dessutom är det ganska fuktigt vid denna tiden på året vilket gör att det blir ruggigt i luften. Alltså svårt att förutspå! Ett tips är att kolla på meteofrance.fr eller yr.no några dagar innan ni ska åka och gå efter det. Ta dock inte vinterjacka, det brukar räcka med en trench eller lättare höstjacka som typ skinnjacka. Sedan beror det ju på hur frusen man är. Jag har nog anpassat mig efter Paris väderskiftningar och klär på mig medans skandinaviska turisterna går med shorts då det är 18 grader 😉 Ha i alla fall ett par vattentäta skor och en varm tröja/kofta. Du får så klart gärna maila mig innan du åker om du fortfarande är osäker men jag åker till Sverige så jag kommer veta lika lite som du hur vädret är i Paris.

 • Maria

  Tack för tipsen Christine! Du får gärna kommentera eller göra ett inlägg om vad man bör göra denna årstid i Paris. Har gjort alla turistattraktioner 😊 Har du exempelvis varit ut till Versailles? Bra och intressanta musem/utställningar? Hippa ställen att dinera eller ta en drink på?

 • simone

  Förstår verkligen vad du menar. Ibland är det så skönt att vara i en miljö där alla talar ens eget språk och man inte behöver fundera över sociala regler. Åkte själv till hemstaden över helgen, det är så skönt att komma hem 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.