C'est la vie

”Jag vill inte va som alla andra”

Jag försov mig i morse, vilket satte stämningen på hela dagen känns det som. Väckarklockan brukar ringa 06.20 och sedan snoozar jag i tjugo minuter (ja okej, egentligen är det 40 minuter). Idag ringde inte klockan av någon anledning så jag vaknade, något förvirrad, klockan 07.20. Så var det med den harmoniska måndagsmorgonen. Idag har vi skolfoto så jag prioriterade att sminka mig och fixa håret, medan jag snabbt fixade min frukost ”to go”. Jag anlände till jobbet klockan 08.13 (lektionen börjar kvart över) med andan i halsen och sedan dess har jag känt mig mer eller mindre omotiverad till att uträtta några underverk. Det fick bli så idag.

Vi började titta på Fucking Åmål i fredags och har fortsatt med den idag. De ville se en film och jag tänkte att den kunde vara passande då den lyfter många ämnen som ungar i tidiga tonår funderar över. Det är så roligt att se den filmen nu för jag var 13-14 år när den kom ut. Det är som att färdas 20 år tillbaka i tiden och jag funderar över huruvida jag också tyckte att det var pinsamt med scenerna då de kysser varandra. Antagligen. Det är ganska mycket grovt språk i filmen, fylla och snack om sex. Jag var lite orolig för att det kanske var för mycket för dem men de är 11 år och det är också filmens åldersgräns. Filmen blev uppskattad av de flesta. Den ena klassen såg klart den idag och sedan pratade vi lite om den, bland annat om homosexualitet. Det är så bra att barn och ungdomar nu får växa upp i ett samhälle (här i Sverige vill säga) där just det är okej. Visste ni förresten att homosexualitet olagligt i Sverige fram till 1945, och enda till slutet på 70-talet en mentalsjukdom. Jag kan tycka att sådant där är så roligt att prata om med eleverna. Allt som får dem att tänka till och våga vara sig själva.

Nu sitter jag på bussen på väg från jobbet. För en gångs skull har jag planerat saker i veckan, vilket inte händer så ofta. Anneli och Cecilia ska på kostymutförsäljningen på Malmö Opera, men när hon skickade en bild på kön utanför kändes det inte så lockande. Vi ska äta middag ihop efteråt så jag funderar på att fönstershoppa på Triangeln lite i stället tills de är klara. Jag är inte så sugen på folksamlingar just nu.

Bild från igår. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.