Paris

It comes with a feeling


Infusion te är bra innan man går och lägger sig. Grönt med smak av kanel. Supergott!

Jag sitter och väntar på att Christophe ska komma hem från jobbet så att vi kan skypa. Som sällskap har jag Spotify, te och skorpor. Mitt importerade te från Frankrike och så kardemummaskorpor från IKEA med aprikosmarmelad. Jag har aldrig varit en te-människa och detta är det enda te jag kan dricka utan varken mjölk eller socker i. Synd att det inte finns i Sverige. Skorpor finns i Frankrike men de har inte kardemumma, så dessa köpte jag jämt på IKEA. Thank god for IKEA säger jag bara!

Jag blir lite nostalgisk faktiskt. Lyssnar just nu på Indochine(ett fransk band som funnits i flera decennier) och denna låten.

Den får mig att tänka på Paris och i tiden då jag bodde där. Ni vet när en låt får en att känna en speciell känsla. Lycka, sorg, minnen, sommar, en person… Denna får mig att tänka på när jag brukade ha radion på när jag jobbade. Det tog mig flera dagar innan jag fick reda på vad låten hette så varje gång den kom på radion höjde jag volymen och sjöng med fastän jag inte kunde texten. Haha!
Den är även lite min och Christophe’s låt. ”J’aimerais bien que tu sois là”

I got a feeling med Black Eyed Peas påminner mig om Janis och våra roliga partynätter. Regina Spektor påminner om 16:e och när jag bodde där. Jag lyssnade mycket på henne i våras och Summer in the city och Better påminner om mina promenader till metron soliga och varma vårdagar.
 

Minnen. Så härligt att ha dem där i bakhuvudet med hjälp av musik.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.