France vs Sweden

I plan not to plan

 

Jag fick två inbjudningar på Facebook för roliga event i Paris nu i oktober. Om jag önskar att jag kunde gå? Ja, det är lika frustande varje gång att tvingas tacka nej. Fast å andra sidan vet man ju aldrig med mig. Kanske köper jag en biljett i sista minuten, haha. Så alltid bäst att välja ”maybe”. Fast sedan händer det en hel del roligt här också närmsta tiden. Eller snarare senare i höst. Alltså vi har ju det där att många planerar 6 månader i förväg, och jag får typ panik bara jag har hela helgen uppbokad redan på onsdagen. Att boka in en afterwork en månad i förväg ger mig typ stresseksem. 

 

Jag lever kvar i Paris mode. Där är det en mer spontan livsstil. Man tar det som det kommer. Jag föredrar det framför den här uppstyrda grejen. Här är det typ ”åh vi måste boka in en fika nästa månad!”. Eh, ja fast just den dagen kanske jag vill sitta hemma i min soffa i skitigt hår och se på Devious Maids. 

 

Var nu ärliga – hur många av er började planera nyår i augusti? 😉 

 

0 kommentarer

 • Nasha

  Jag planerar nyår nu. Av den enkla anledningen att det är svårt att få ihop flera kompisar då alla har olika scheman osv. Vill man ha ett roligt nyår så får man iaf planera det lite innan. Men jag håller med om att ibland blir de oplanerade aktiviteterna roligast. 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Hehe, ja om alla har det likadant blir det ju så. De flesta jag umgås med är typ likadana som jag och tar det lite spontant 😊 Ett år när jag bodde i Paris hade jag ingen aning om vad jag och min kille skulle göra på nyårsafton förrän… på nyårsafton! Haha!

 • Karin

  Jag är nog ganska osvensk och mer spontan som du! man vet ju inte vad man har lust med senare. Dessutom gillar jag inte att binda upp mig ifall något roligare skulle dyka upp, haha.

 • Maria i Toulouse

  Har just precis bokat hemresa till Sverige över nyår. Det var inte en dag för tidigt med tanke på priser och flygtider. 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo men resor över storhelger måste man ju verkligen boka långt i förväg! Särskilt när man ska hem till Sverige, minns ju hur det var 😉

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha ja herregud! Det är ju typ fyra månader?! Jag bokar gärna in ett par saker då och då, men sällan med längre framförhållning än en vecka och aldrig så hela helgen är planerad. Jag behöver lite utrymme för spontana upptåg eller tid för mig själv 😊 Fast resor och större grejer kräver ju ibland lite planering.

 • Nasha

  Jag är läkare som umgås med andra läkare. Vi jobbar ju ofta helger och högtider och alla har nog koll på sina planer för ett tag framöver. Men visst, vi är inte exakt kända för att vara superspontana av förklarliga skäl. 😊

 • Tess

  Planerar aldrig nyårsafton, det blir alltid spontant. Ibland hamnar man på fest eller middag hos någon. Ibland blir det min man, jag, en hummer (typ) och en flaska champagne. Är inte så mycket för att själv ordna fester (eller middagar träffas hellre ute på restaurang än hemma) utan blir glad om man blir bjuden hem till någon. Om inte, är det minst lika mysigt att bara vara hemma. Win win hur det än blir och väldigt stressfritt 😊

 • emelie - Berlin, Berlin

  No way att jag planerar nyår nu 😉 Oftast brukar jag inte veta vad jag ska göra förrän några dagar innan, vare sig jag är i Tyskland eller Sverige. Jag tycker det är jättejobbigt att behöva "boka in" saker. Visst kan jag göra det också när det handlar om en vecka, men när det handlar om längre än så så blir det bara segt eftersom jag inte vet alls vad jag har lust med just den dagen… Två kompisar i Sverige skickade ut en inbjudan om halloweenfest i april…! Jag trodde det var ett skämt, men det var det inte "Nej men alltså vi måste ju veta hur många som kommer så att vi kan beställa mat". Nä tack, jag är mer på Berlinstyle. Det är mera "Vem ringer vi idag?"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.