C'est la vie

Hyckleri bland bloggarna

Det märks vilka bloggare som försöker leva på sina bloggar. Ett evigt tjatande om att folk inte kommenterar(fastän de har 15-20 kommentarer på varje inlägg med en massa blaj), och så ska det frågas vad folk vill läsa om i bloggen.
Men vänta nu här… skriver man inte en blogg för att man tycker om att skriva och för att inläggen ska spegla ens tankar, intressen, vardag och funderingar? Det gör jag i allafall. Visst, jag har inte 70 000 läsare som Kenza eller Engla, men jag gillar er, mina söta läsare och bloggare, och vill ni inte kommentera så fine. Det är inte alla inlägg man skriver som är till för kommentarer. Och det är inte alltid jag själv kommenterar, vissa gånger läser jag bara.

Tycker det är lite hyckleri att göra som de gör, det är ju tydligt varför de gör det. 
Fast jag håller med till viss del. De flesta av er som tittar in här på bloggen skriver inte ett knyst. En endaste gång. Sen vet jag ju många som läser, t ex vissa i familjen, vänner och bekanta(jo jag vet att ni tjuvkikar, varför säger ni aldig hej? ;-P). Men så känns det konstigt att det finns en massa som aldrig ger sig till känna.
Då kan jag undra… vilka är ni? Och varför läser ni min blogg?

Hur som helst. Visst, de får betalt för att skriva blogg. Men det blir ju lite motsägelsefullt när de säger att de skriver för att det är roligt och för att de tycker om att skriva. Sen ska de fråga VAD de ska skriva om. Och klaga och gnälla på de som inte kommenterar. Nästan skälla ut folkn och använda svärord. Jo för det får en ju att vilja kommentera. Det är ett fritt land och har man en öppen blogg utan en ”kommentarsspärr”, så får man helt enkelt ta att folk inte kommenterar. Kan ju ha att göra med att det man skriver är ointressant med. Och folk kommenterar inte och det tappas läsare. Annonsörer flyttar på sig och så var inte bloggen lönande längre.

Har ni sett Engla skriva ”varför kommenterar ni inte?” eller ”vad vill ni att jag ska skriva om?”? Nej, precis.  

Och är det någon mer än jag som är trött på stavfelen och särskrivningarna? Jag blir galen! Det är inte ens okej om man är en liten skit på 14 år. Man SKA ha lärt sig svensk grammatik vid det laget. Visst om man har dyslexi, håller på att lära sig svenska eller har andra svårigheter. Men har man gått i grundskolan i nio år så borde man väl kunna stava någorlunda rätt?
Och 30-åriga bloggerskor ska jag inte ens börja med. ”Toppen kul”, ”värkligen snyggt”, ”knä strumpor”.
Är ens passion att skriva så kanske man ska ta en snabbkurs i svenska A på komvux innan man börjar sin karriär som modeskribent?

0 kommentarer

 • Ellinor

  Jag håller med dig.
  Visst kan det ibland vara tråkigt när man ser besökssiffrorna och jämför dem med antalet kommentarer, men det är ju för sin egen skull man bloggar…eller?

  Kram

 • viktoria

  kom precis in på din blogg. kommer fortsätta läsa pga att du bor i frankrike. jag älskar frankrike och det franska språket och är grön av avund. så det är anledningen till att jag kommer fortsätta att titta in efter detta första besök hos dig 😊

 • Magdalena

  Haha hatar oxå särskrivningar. Tycker oxå man borde kunna stava någorlunda i vuxen ålder 😊 Men ibland blir jag själv osäker på vissa ord men ett bra sätt är att googla orden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.