Weekend getaways

Hej Kalmar

Hej hej! Jag sitter på tåget och anländer snart i Kalmar. Vi ska fira midsommar på Öland och hänga med Mattias familj. Det har varit en lång resa med internettäckning som vacklat och brist på färdlektyr. Glömde både bok och iPad, som jag hade planerat att ladda ner serier på. Jaja, jag har kunnat jobba lite i alla fall och lyckades vara med i ett möte utan att täckningen bröts.

Inser att det här med folkvett och hyfs har väldigt olika betydelse för människor som åker tåg. Varför pratar folk med högtalartelefon? Är det brist på socialt kompetens eller artighet att inte tänka tanken att säga ”tack” eller ”ursäkta” för vissa svenskar? Kan alla föräldrar snälla skaffa hörlurar till sina ungar eller stänga av ljudet på enheten när de tittar på störiga barnprogram?

Nu är jag i alla fall snart framme och längtar efter att komma ut i den friska luften. M körde hit igår men jag hade en AW som jag inte ville missa, plus behövde lite egentid, så jag bestämde mig för att ta tåget upp. Han och ett par vänner ska plocka upp mig på stationen men jag tror att jag hinner köpa en glass.

Sen klipp till…

Jag hann inte lägga upp inlägget i eftermiddags för mannen stod redan och väntade vid stationen. Vi körde direkt till ett av stans industriområden och gänget på Balck kafferosteri för att två i sällskapet skulle köpa kaffetillbehör till sitt kontor. Hängde där ett tag och snackade med sköna människor innan vi drog in till stan. Beställde en gelato och en kaffe på Gran Caffé de Ernesto och satte mig på deras uteservering medan M provade solglasögon på svägerskans jobb. God glass (kokosglassen med nutella var en njutning!) och väldigt serviceinriktad personal, men jag tycker att det var ganska dyrt. Betalade 110 kronor för två kulor glass och en kaffe. Hade önskat att glassen var lite mer krämig som italiensk glass ska vara och inte så hårt fryst och ”isig” men det var inget fel på smakerna. Har nog dessutom blivit svårflörtad med gelato efter att ha ätit så många riktigt goda sådana de senaste åren, framförallt i Italien.

Hursomhelst, nu ska vi inte klaga för mycket här. Efter glassen mellanlandade vi hos svärmor (där vi bor) innan det blev en biltur för att handla midsommarmat. Det följdes upp av riktigt god middag och nu sitter M och jag på uteplatsen medan hans mamma och syster rör ihop såser i köket. Vi skulle se film sen men jag tror att jag kommer somna efter halva. Om inte kaffet i eftermiddags håller mig vaken till sent i natt.

Det är fint att vara i Kalmar 🫶🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.