C'est la vie

Gratitude

 

 

Två sekunder tar det att ladda upp en bild på bloggen med det trådlösa internetet. I Paris tog det typ en kvart. I lördags gick jag och fixade mobilabonnemang. En kvart tog det och sedan kunde jag ringa direkt, med samma nummer. I Paris hade det tagit två veckor. Idag gick jag till skatteverket för att säga upp min särskilda postadress. På en kvart var det löst och en man hjälpte mig trots att det antagligen inte var hans arbetsuppgift. Liknande ärende i Frankrike hade inneburit en ändlös väntan, en miljon papper och tre veckors handläggning. Minst.

 

Allting går så snabbt här och fungerar utan att man behöver bli frustrerad eller irriterad. Sedan den här servicen som jag blir bortskämd med. Folk vill verkligen hjälpa. Jag förstår inte hur jag hade tålamod för allt krångel i Frankrike i fem år? Visst, nu kanske jag är lite i ett smekmånadsstadie, men det är stor skillnad och jag kan inte annat än älska det.

 

Det är nästan så jag känner tacksamhet att få vara här. Att ha möjligheten att komma tillbaka till mitt eget land. Att kunna välja var jag vill bo och sedan återvända när jag vill och ha allting serverat. Tänk så många utländska i Sverige som är här men som kanske längtar tillbaka till sitt eget land? Bara det att de inte kan åka dit på grund av att det inte är säkert att bo där. För oss svenskar är allting så enkelt och tryggt.

 

Jag är lyckligt lottad. Dessutom älskar jag min lägenhet. Bara den där vackra solnedgången från köksfönstret ger mig fjärilar i magen. Ta nu till vara på mina positiva inlägg för rätt som det är kommer de pessimistiska och cyniska blogginläggen tillbaka.

 

 

 

0 kommentarer

 • Lina Johansson

  Ibland behöver man uppleva annat för att se hur bra vi verkligen har det i Sverige. Eller så kommer det med ålder och mognad. Men livet blir ju så mycket enklare och roligare om man väljer att se de positiva sakerna i vardagen – nåt jag jobbar på för egen del 😉 ha en fin dag på hemmaplan =)

 • annasarah

  Jag känner exakt som du 😊 kul att kunna känna sig så tacksam och entusiastisk över små saker. Igår blev jag rörd över en kvinna på biblioteket som ville kolla upp några saker åt mig som hon absolut inte behövde 😊

 • anna

  Fast det är väl inte sant att det tar två veckor att fixa mobilabonnemang i Frankrike? Jag fixade ett par SFR abonnemang åt mina föräldrar förra året och de kunde börja ringa på en gång. Själv kör jag med kontantkort eftersom jag är där bara ett par tre gånger om året och också det fungerar perfekt.

 • Christine&Paris

  När jag flyttade över mitt nummer från kontantkort till abonnemang i Frankrike tog det drygt en vecka. Men jo, lite överdriver jag kanske. Jag skriver med en del ironi så man får läsa mina inlägg med en nypa salt 😉

 • Cassandra

  Efter att jag bott i Grekland känner jag också bara enorm tacksamhet för att bo i Sverige. Att bo utomlands gör verkligen att man uppskattar det svenska samhället på ett helt annat sätt. Jag vill inte bo någon annanstans än här nu. Älskar fortfarande Grekland, men det räcker med semester och förhoppningsvis en semesterlägenhet i framtiden.

 • Christine&Paris

  Ja precis så känner jag! Jag ser fram emot att åka till Paris en dag och kunna njuta av det som turist, i stället för bitter och frustrerad parisare, haha.

 • Lisa

  Känner verkligen igen det där. När jag ringde runt och fixade försäkringar och grejer inför våran flytt till Sverige blev jag alltid så förvånad över att saker gick att fixa över telefon. Ingen behövde nåt rekommenderat brev eller kopia av din elräkning! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.