Tankar & Funderingar

Franska banker är bullshit


Snart kommer våren Christine, håll ut!

Idag hatar jag allt och alla. Fick reda på idag att min franska bank tagit en avgift på 9 euro varje gång jag tagit ut en större summa pengar. Plus att när man tar ut pengr ibland i bankomaten, även om det är på samma bank, så kan det ta 2 bankdagar innan pengarna dras från kontot. Gick till min bank, fast inte ”mitt kontor”, men hon kunde inte ge mig ett kontoutdrag utan jag måste be om det på ”min agence”.
Allt går långsamt, folk är otrevliga och ingenting är någonsin smidigt. Bara att gå till banken för att fråga om saldo tar 20 minuter. De kan inte se på datorn med hjälp av id-kort som i Sverige utan man ska trycka ner sitt jävla kort i en maskin som tar 5 minuter att ladda upp och sen kan de inte hitta skiten i datorn förrän efter sådär 10 minuter. Och så alla jäkla papper jämt. Ska man t ex byta bankkontor så ska man lämna 4 olika intyg plus kopia på pass och elräkning och skriva på fémtioelva dokument.

DET ÄR 2010 FRANKRIKE!! Kanske dags att utvecklas? Jag är så JÄVLA trött rent ut sagt på deras system, mentalitet och byråkrati.

Om ni funderar på att flytta till Paris en kortare tid och inte ska jobba inom ett företag där de kräver franskt konto så skulle jag rekomendera att använda er av svenskt konto + kontanter, för det här är bullshit. Med Visa eller Mastercard betalar man dessutom ingen avgift, bara växlingskursen som kan skilja. Får man pengar från Sverige och t ex CSN behöver man inte något franskt konto.
Nu skiter jag i detta möget och stänger mitt bankkonto.

Sen känner jag mig allmänt less. Mycket att fundera på nu och jobbiga beslut att ta gällande sommaren och framtiden. Sen verkar det inte som att någon i min familj kommer komma och hälsa på heller. Jaha. Kul då. Just nu saknar jag verkligen mina nära och kära som mest. Och för att toppa allt så tror jag att jag har fått ett virus på min dator.
Vill bara spola fram tiden till fredag kväll. Det ska bli så jäkla skönt att åka bort över helgen! Tre nätter på landet är precis vad jag behöver. Jag ska inte ägna en tanke åt något jobbigt!

Sorry för ett något negativt inlägg men allt är inte guld och gröna skogar jämt. Även om man bor i Paris 😉 Jag är ärlig och orkar inte skriva ”åh allt är så bra, livet är underbart” när det inte är det. Ena dagen är jag tip top och nästa kanske allt går i moll. That’s me, take it or leave it!

Gud så skönt det var att skriva av sig lite, haha! Jag hade trots det mysig lunch idag. Blev först en club sandwich på hamburgerstället och sen en kaffe i solen på en uteservering.
1 ½ timme med någon jag tycker om lite extra gjorde ändå dagen någorlunda på det positiva 🙂

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.