Paris

Four years of early autumn in Paris

Ibland saknar jag Paris lite extra. Särskilt när någon vän lägger upp vackra bilder på Facebook eller Instagram, som de säkerligen tagit lite i farten på väg till eller från jobbet. Just september är en månad jag tycker extra mycket om dessutom för då är det fortfarande ganska ljummet i luften men träden börjar skifta från grönt till gult, och på marken ligger löven som prasslar lite under fötterna när man går längs med trottoaren. Samtidigt är luften frisk och alla är tillbaka från sina semestrar med lite extra energi. Det vill säga; alla bittra parisare är lite mindre arroganta och otrevliga.

De här bilderna är från ungefär samma tidpunkt under tidig höst och varje foto är taget med ett års mellanrum. Kvaliteten på fotot varierar lite eftersom att de är tagna med olika kameror.

Bild 1: 2011 i Parc Monceau
Bild 2: 2012 i Jardin des Tuileries
Bild 3: 2013 i Jardin du Palais Royale
Bild 4: 2014 vid metrostationen Commerce

Tyvärr blir det nog ingen resa till Paris för mig denna hösten, men jag har som tur är alla mina foton för att på något vis vara där i tanken. Har du varit på någon av dessa platser kanske?

//Sometimes, when I miss Paris a little bit, I look at my old pictures. My favourite month in Paris is without a doubt September. When it’s still pretty mild temperatures outside but the air is more crisp and clean. These four ones are all taken with a one year time difference between 2011 and 2014 but all within the first months of autumn, somewhere during September or October. Have you been to any of these places maybe?

0 kommentarer

  • FREEDOMtravel

    Jag har bara varit i Paris en gång, när jag var 14, så jag vet inte riktigt var jag har varit… förutom vid Eiffeltornet då 😉

  • teruko

    Du bidrar sannerligen själv med dina foton till att stimulera denna ständiga längtan till Paris, men det är bara tacksamt 😊 Följer man också några större Parisfotografers konton på instagram, så blir längtan ibland närmast olidlig, särskilt med den senaste snapfunktionen. Men, bättre att få uppleva Paris på det sättet än inte alls, tills det är dags för ett nytt eget besök!

  • Celine

    Alltså nä så vackert det är där! Längtar så tills jag ska besöka staden i vår! Alltid velat åka dit och jag är så sjuuukt avis på dig som bott där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.