Culture Paris/France

Fancy Wedding

 

På lördag ska vi på ännu ett bröllop utanför Paris. Denna gången är det riktigt fiiint i kanten. Brudparet är två riktigt sköna och trevliga personer, men de kommer båda från ”des vieilles familles”. På ren svenska är de adliga/greve/hertig/top notch etc, och det är så traditionellt att det inte ens är brudparet som bjuder in till bröllop, utan föräldrarna och morföräldrarna. Precis som det ju var i Sverige förr i tiden då det var kotym att brudens föräldrar betalade för kalaset. Finns den traditionen ens fortfarande i vårt avlånga land? 

 

Då det dessutom är ”black tie” som dresscode med en förmiddagscermoni är det extra komplicerat. Jag måste ha två olika klänningar – en för kyrkan och en för middagen – och det ska ju helst vara så chict och fancy som möjligt. ”Klänningen får inte vara för kort, man ska ha hatt, inga öppna skor i kyrkan, inte mönstrat…” Jag blir knäpp på det! Behöver jag säga att jag inte har mina två outfits klara? 

 

Hur kan det INTE finnas en enda vinröd festväska i hela Paris?! Och varför ska ett jäkla diadem med en fjäder på kosta 500 spänn?

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.