Fancy Wedding

 

På lördag ska vi på ännu ett bröllop utanför Paris. Denna gången är det riktigt fiiint i kanten. Brudparet är två riktigt sköna och trevliga personer, men de kommer båda från ”des vieilles familles”. På ren svenska är de adliga/greve/hertig/top notch etc, och det är så traditionellt att det inte ens är brudparet som bjuder in till bröllop, utan föräldrarna och morföräldrarna. Precis som det ju var i Sverige förr i tiden då det var kotym att brudens föräldrar betalade för kalaset. Finns den traditionen ens fortfarande i vårt avlånga land? 

 

Då det dessutom är ”black tie” som dresscode med en förmiddagscermoni är det extra komplicerat. Jag måste ha två olika klänningar – en för kyrkan och en för middagen – och det ska ju helst vara så chict och fancy som möjligt. ”Klänningen får inte vara för kort, man ska ha hatt, inga öppna skor i kyrkan, inte mönstrat…” Jag blir knäpp på det! Behöver jag säga att jag inte har mina två outfits klara? 

 

Hur kan det INTE finnas en enda vinröd festväska i hela Paris?! Och varför ska ett jäkla diadem med en fjäder på kosta 500 spänn?

 

 

 

0 reaktioner på ”Fancy Wedding”

  1. Nog för att det kan vara roligt att gå på bröllop, i synnerhet ett lite finare sådant, men kan just tänka mig vilka huvudbry det innebär framför allt vad gäller kläder. Du brukar dock alltid lösa det galant och jag är övertygad om att det blir succé även denna gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen