Fun stuff

Event med Bloggmingel.se & mina mingeltips

IMG_6794IMG_6790IMG_6796IMG_6792

Här kommer några bilder från eventet igår. Jag glömde som sagt helt bort min kamera fram tills sista delen av kvällen för jag var fullt upptagen med att prata med alla möjliga trevliga människor till höger och vänster. Både andra bloggare och personer som hade kommit dit från olika företag. Jag är så himla dålig på artigt kallprat och älskar därför att möta öppna människor som har en lättsam attityd. Det fanns det gott om där kan jag tala om. Så många driftiga, charmiga och trevliga människor.

Förutom bubbel och mat så fick alla med sig en goodiebag från JaBaDaBaDo, och jag hade ett riktigt givande snack med företagets grundare Anna och och deras marknadschef Clara om företagande, marknadsföring och Paris. Även om jag inte har barn själv så tyckte jag verkligen om deras produkter. Jag tror att jag ska ge bort stjärnorna och de söta fluffiga grejerna, men partybanderollen sparar jag till nästa fest.

IMG_6807
På tal om just mingel och nätverkande så tänkte jag att jag skulle dela med mig av mina bästa tips till den som kanske tycker att det är svårt att ta kontakt med människor den inte känner. Jag har varit på alla möjliga tillställningar, events och fester där jag knappt känt en kotte, och även om jag är en ganska oblyg person så har även jag mina stunder då jag känner mig osäker eller malplacerad. Så här är några tips för dig som blir lite nervös i sociala sammanhang:

1. Glöm inte utstrålningen
De som ler fångar andras uppmärksamhet. Tänk också på din hållning, kroppsspråket och på att visa din nyfikenhet för hela omgivningen. Det gör att andra ser dig och blir nyfikna tillbaka.

2. Leta upp en person som du känner igen 
Om du ska på ett event där någon du haft lite kontakt med (vare sig det är via mail, telefon eller kanske en blogg) ska närvara så börja med att leta upp personen på Linkedin eller Facebook innan dess så har du en bild. Sedan är det ju ett ypperligt tillfälle att ta kontakt med den personen först. Gå fram och säg ”Hej, det var vi som pratade i telefon/via mail. Jag känner igen dig från din bild på Linkedin och ville komma och säga hej”.

3. Du har ingenting att förlora
Om du går fram till någon och presenterar dig så kommer inte den personen vända sin rygg mot dig. Tänk på att det finns fler som känner sig lite vilsna, nervösa och tafatta. Introverta och blyga personer tycker om när andra tar första steget men är inte mindre intresserade för den sakens skull. Om nu någon mot förmodan skulle vara nonchalant tillbaka så är det snarare den personens problem. Inte ditt. Tänk på att om de inte känner dig så vet de inte heller om att du är nervös eller blyg. Ta ett djupt andetag och samla mod. För du kan faktiskt ALLT om du bara vill.

4. Bjud på dig själv
Om du, precis som jag, blir obekväm med stela artighetsfraser så lätta på stämningen lite genom att bryta isen. Skoja och skämta, föreslå att ni ska ta lite mat/dricka, berätta om någonting kul som hände under dagen.

5. Visa intresse
Tumregeln i alla möten är att inte bara prata på om dig själv, utan att också visa intresse för de andra i sällskapet. Ställ frågor, och om du tycker att någonting speciellt intresserar dig så ställ följdfrågor. Tänk på ögonkontakt. Om någon är dötrist eller bara pratar nonstop om sig själv (sådana har jag också stött på – ni vet när man nästan får ta sats i en mikropaus för att byta samtalsämne eller säga någonting själv), så sucka inombords och vänta på tillfälle att ursäkta dig själv. Glöm bara inte att vara trevlig – det tjänar ingenting till att visa sig ohövlig.

6. Samla kontakter och följ upp
Är det någon du tycker är extra trevlig? Någon som du tror kan bli en bra affärskontakt, kund, ny vän eller arbetsgivare? Fråga efter personens visitkort, byt nummer eller lägg till på Linkedin/Facebook. Lämna dina egna kontaktuppgifter. Om du varit på en tillställning så glöm inte heller att tacka värdinnan/värden. De personer som visar uppskattning och intresse blir oftast väl ihågkomna.

7. Det är okej att inte vara på humör
Om du känner att du inte orkar vara social och helst av allt vill gå hem till din säng, så härda inte ut för sakens skull. Glöm bara inte säga hejdå till arrangören samt de du pratat lite extra med. Du behöver inte ge någon utdragen förklaring till att du går tidigt, men det är bättre att vara ärlig.

Har någon annan andra tips så får den gärna dela med sig av dem!

Med det så vill jag tacka Käthe och Anna som hade styrt upp allting så otroligt bra igår. För den som är nyfiken på några av bilderna som togs under kvällen så kan ni kika HÄR. Ni kan till och med se min jacka där i vimlet, hehe.

//Some pictures from the blog event I attended yesterday. It was a fun night talking to other bloggers and entrepreneurs. Also my tips for all of you who are not always so comfortable networking and taking that first step to talking with people you don’t know. 1. Don’t forget to smile and be curious – it’s all about charisma. 2. Find a person you recognise or have already been in contact with, whether it’s through email, a blog or on the phone. 3. You have nothing to lose. If no one know you since before, they won’t know you that you might be nervous or shy. Just chose a person that looks friendly and introduce yourself. 4. Don’t be afraid to break the ice. Show people that you are openminded or have a sense of humour. 5. Show interest and ask questions – again, curiosity is the key! Don’t forget to keep eye-contact and to not exclude anyone from the conversation if you are more than two people. 6. Relationships are important to cherish and keep, whether they are private or professional. Remember to collect and exchange contact information with the people you talk to and who you’d like to meet again. Ask for their business card, add them on Facebook or Linkedin. Most importantly: be sure to follow up on it! 7. In case you feel like you are too tired to socialise, then excuse yourself, thank the host or hostess and go home. There is no need to be somewhere you don’t want to be. Don’t force yourself to something you’re not comfortable with. 

0 kommentarer

  • Sandra

    Asså jätte, jättebra tips! Jag är en sån person som tycker att det är fruktansvärt läskigt att mingla. Ibland är jag dock i sådana situationer där det krävs av mig. Jag är jättedålig på punkt 2 och 6, och behöver definitivt påminna mig själv om punkt 3! Det brukar ju hända att jag träffar personer som jag kommer jättebra överens med och då är det synd att jag inte vågar ta steget att se till att lägga till på facebook etc! Goodiebagen såg jättehärlig ut trots att den var riktad till barn!

  • christinestories

    Kul att höra! Ja det värsta som han hända i det fallet är ju att ni inte lyckas få till en träff, men det kommer ju aldrig hända om ni inte får kontakt med varandra 😉 Du som verkar vara en så gullig och rolig tjej borde ju inte ha svårt för att fånga andras intresse!

  • Jenn - forever abroad

    Detta är något som jag också tänkt blogga om – tips för mingel, tack för påminnelsen! Superbra tips du delar med dig av! 😊 Gillar särskilt punkten ”Visa intresse” – det är också ett bra sätt för att få samtalet att flyta, att ställa frågor. Och så finns det ju någon idé om att folk gillar att prata om sig själva och därför får ett gott intryck av dig om du stället frågor om dem 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.