Spain,  Vacation

English invasion on the Spanish coast

Min söndagseftermiddag såg ut ungefär såhär. Jag promenerade ner till hamnen här i området, även kallad Puerto de la Duquesa, och njöt av de första varma vindarna sedan i torsdags. På de översta bilderna ser ni hur fint det är där pappa och Ewa bor. Vad som inte fastnade på bild var en cappuccino som intogs på ett av hamnkaféerna. Där satt jag med alla engelsmän som fullkomligt tagit över hela solkusten, och endast är här för vädret och inget annat. Det hade varit fair enough om det inte vore för att de absolut inte anpassat sig till den spanska kulturen eller tagit seden dit de kommit. Det är som att de flyttat en hel engelsk by och placerat den här. Det är Sunday Roast, höga priser utan något värde för pengarna, lite för mycket bar hud och English Breakfast all day long. På sätt och vis är det synd för utan alla dessa stora skyltar utanför pubarna och restauranger fattiga på inhemsk matkultur, så hade detta kunnat vara en riktigt trevlig spansk hamnby. Jag föredrar det där genuina och lokala när jag reser. Annars kan jag lika gärna stanna hemma.

Nu ska jag inte kasta skit på de trevliga engelsmännen. Jag gillar ju dem trots allt. De kan såklart inte hjälpa att det regnar i England 90% av tiden och att de inte har någon direkt finkultur att skryta med. Efter att jag suttit på ett kafé i någon timme (samt konstaterat att jag aldrig mer ska beställa cappuccino i Spanien – de vet verkligen inte hur en sådan görs) och läst några sidor ur min bok, så strosade jag runt lite i området. Till min stora lycka hittade jag en italiensk gelateria och blev påmind om att jag missat att äta lunch. Jag tänkte att glass är väl nästan lika med mat och beställde två kulor av mina favoritsmaker – kokos och kaffe. Jahapp, här hade vi anledningen till att besöka Puerto de la Duquesa. Om du någonsin kommer till denna lilla engelska… jag menar spanska hamnby så måste du gå till Héladeria Garibaldi. Excelente! 

Ikväll åker jag hem men innan dess har jag några timmar på mig att uppleva det sista av Medelhavet. Jag ska promenera ner till ovan nämnda hamn och sedan ta mig österut till Sabinillas via strandpromenaden. Kanske blir det en till gelato, vi får se. Det är varmare idag med betydligt lugnare vindbyar vilket jag är omåttligt tacksam för. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.