C'est la vie

Effektivt

Jag var iväg till Svenska kyrkan och fick mina filmer och skor, men tyvärr hade hon ju glömt Madagaskar… trots att jag sa i telefonen just den filmen. Lite typiskt. Aja, kanske kan försöka ses i morgon och få den.
Hann även med en glass i solen vid La Défense. Mums var det! Sen har jag ringt till Svenska ambassaden, mailat översättare(behöver få mitt betyg översatt till franska), fixat bankkonto, strukit alla kläder och pratat med Marie som är mamma i den familjen jag ska till sen. Har jag inte varit effektiv?

Föresten så ska jag börja hos dem från och med ca 2:a juli, och då ska jag åka med tåg någonstans. Jag fattade inte riktigt var det var för hon sa någon ort på franska och jag hörde inte, haha! Iafl så ska jag möta dem någonstans söderut och sen följa med på deras semester i bl a Italien, södra Frankrike och Schweiz. Låter inte det helt underbart?

Sophia och Julia, jag pratade med henne om augusti. Egentligen kommer jag inte vara i Paris då, men det går kanske att lösa ändå. Det verkar inte helt omöjligt! 🙂

Nu ska jag få Leo att duscha utan att han blöter ner halva badrummet eller leker med vattenpistolen. Inte helt lätt kan jag säga. Jag återkommer ikväll… nördig som jag är så har jag ett inlägg i utkastet. Höhö. ;-P

0 kommentarer

 • Maja: STYLE & LIFE by LEIA

  jo du har vart minst sagt effektiv….själv har jag vart raka motsatsen….suck.

  härligt att du följer med. det tycker vi om minsann:)

  kramar

 • lameilleuse

  Christine, jag är översättare och fixar gärna översättning av ditt betyg. Jag vet ju inte hur mycket franska du förstår och ska kanske hålla mig till svenska tills vidare?
  Maila gärna på analog (at) brevet.nu om du är intresserad av översättning.

 • Christine i Paris

  lameilleuse:
  Haha, nej jag bara glömde svara! 😋 Skulle leta upp några ord, för du tog mig allt på sängkanten där, så glömde jag bort det. Min franska är okej… men inte SÅ bra. 😉 Men ja, la famille sont très sympa, och jag trivs både i området och med allihop. La maison est jolie est grande. Det är Chatou, en närförort ut mot St Germain en Laye. Men jag ska ju snart changer à une autre famille, cette est seulment pour un mois.
  Denna meningen förstod jag inte riktigt dock:
  "Ca fait combien de temps que t'es à Paris maintenant?" Och "tant" vet jag inte heller vad det betyder. Har ju bara varit här en vecka nu!

  Vad gulligt av dig att erbjuda om översättning, det vore perfekt! Jag ska maila dig snarast! 😊

  Kram Christine

 • Lollo

  det är faktiskt en klänning =) den är från topshop! Tror jag ska börja blogga igen, saknar det ju! =) nästa vecka börjar inläggen komma igen det lovar jag ! kram

 • Debbie

  Åh ja! Du måste testa ett par åtminstone, de är verkligen beroendeframkallande. Dels känner man sig så himla fin i dem, men sen är de så sjukt sköna med 😊 Man känner dem liksom inte. Plus att de är så tunna och diskreta att de inte syns under tajta kläder. Massor med fördelar liksom! Minst ett par tycker jag du ska unna dig iallafall 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.