Okategoriserade

Do you have questions?


Jag får många frågor nu och jag glömmer/hinner inte svara på dem. Och eftersom det är en del nya läsare som inte hängt med från början så kanske det vore en bra idé med en frågestund?
Dessutom har varken ork eller tid för bloggen just nu. Jag vill inte skriva en massa ointressanta blabla-inlägg bara ”för att” så då är det bättre att vi gör såhär.

Så fråga på vad ni vill! Vad vill ni veta? Om mig, om Paris/Frankrike, om att bo utomlands, hur man lär sig ett nytt språk och en ny kultur…?
Shoot!

Jag försöker svara på dem till helgen och tar även med de frågor ni ställt i olika inlägg. Men jag kan missa något så om det är något jag inte svarat på i era bloggar och ni verkligen är intresserade av att veta, så fråga igen!

Ha det fint så ses vi när jag har lite mer tid. Okej? 🙂

0 kommentarer

 • Maja

  Hej!
  Är det några andra som har frågat samma fråga kan du bara skita i mina… :')

  Men here goes:

  Varför flyttade du till Frankrike?
  Kunde du ngn franska innan du flyttade eller lärade du dig eftersom och hur går det?

  Berätta hela din historia lite kort, vart är du ifrån, varför hur Frankrike osv osv 😊

  Kram!

 • Lisa

  Hur mycket kostar det att bo i Paris? 😊 Jag funderar på att plugga i Paris nån gång efter att jag gått ut gymnasiet, vet du nån bra hemsida där man kan läsa om olika utbildningar?

  kram

 • Elaine

  Min fråga är hur du tycker att det fungarar med språket? Hade du läst mycket franska innan? Har det ändå varit svårt att hänga med när de pratar? Det går ju så fort..XD

 • Daoud

  Hej! Jag mejlade för ett tag sedan dig och frågade lite om hur det är att bo i Paris etc. Det skulle vara kul att få svar:) Ha det sjukt braa!!

 • louise

  Hej! Jag ska åka till Frankrike till hösten som utbytesstudent ett år. Skulle vara kul att veta hur det är att bo där på heltid, hur var det för dig med språket i början? Kommer det bara eftersom som alla säger eller tar det lång tid att komma in i det?

 • isabelle

  otroligt spännande men samtidigt sååååååååå påfrestande och stressigt! Men det ska bli super när allt är uppackat o klart!

  Gud så skönt det ser ut!

 • isabelle

  Oh i have a question by the way,
  orkar du göra en liten guide på bästa secondhand butikerna i paris? och även tipsa om något fint inte för dyrt boutique hotel i paris?

  Fick ju en resa dit i 25 års present av min vän! Så vi ska dit i höst!

 • Ellen

  Hej!
  Jättehärlig blogg du har. Jag kommer kanske själv vara i Frankrike i höst.
  Vad är det bästa med Frankrike?
  Vad saknar du mest från Sverige?
  Har du läst franska innan, om du har det: Vad skulle du säga är den huvudsakliga skillnaden mellan "skolfranska" och franska i praktiken?
  (flummig fråga jag vet 😋)

  ha en riktigt bra dag, du har troligen bättre väder än vad det är i sthlm iaf här snöar det! :O

 • Sophie

  Vad far du for reaktioner pa att du ar 25 ar gammal och inte har ett "riktigt" jobb och en utbildning ? I Frankrike ar det ju fruktansvart viktigt att inte ha nagra forlorade ar innan man kommit in pa en grande ecole, och man ska helst ha en mastersexamen vid 23 ars alder (och hunnit med nagra riktigt bra internships !)… xx

 • Maija goes Valencia

  Hallå! Hur kommer det sig att du flyttade just till Paris? Vad gör du där om dagarna och sen när? Har du flyttat dit premanent eller för tillfälliga skäl? Kunde du mycket franska innan? Är det svårt att hitta lya i Paris? 😊

 • Emma

  Hallå hej! 😊
  Jag är lite nyfiken på hur det är att bo i Paris då jag vill åka till Frankrike och bo där ngt år i framtiden.

  Är det svårt att göra sig förstådd och förstå fransmännen? Är det någon skillnad beroende på om man är i Paris eller i en mindre stad?
  Jag minns inte om du är au-pair eller inte, men om du är det, har du några bra tips på hur man går tillväga för att hitta familjer?
  Bor det många svenskar i Paris?
  Är det lätt att få kontakt med fransmännen? (typ som vänner)
  Vad är det bästa med Paris och Frankrike respektive sämsta?
  Upplever man det franska livet lika bra i Paris som i de mindre städerna?

  Nu ska jag inte plåga dig med fler frågor… Svara på så många du orkar! 😊
  Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.